Ekonomi

Ashoka Türkiye yeni stratejik planını bir topluluk toplantısında tanıttı: “Herkes Değişim Öncüsü Olabilir!”

90’dan fazla ülkede faaliyet gösteren uluslararası sivil toplum kuruluşu Ashoka’nın Türkiye ofisi, yeni stratejik planını düzenlediği topluluk toplantısında duyurdu. Ashoka Türkiye’nin misyonu, her bireyin değişimin öncüsü olabileceği bir dünya hayal ederek, toplumunu değişim yaratma becerisine sahip olma konusunda etkili aktörlerle bir araya getirmek, desteklemek ve harekete geçirmek olarak belirlendi.

10 Ocak’ta İstanbul Beyoğlu Postanesi’nde düzenlenen Ashoka Türkiye topluluk toplantısına, Ashoka Türkiye Üyeleri, Ashoka Supplementation Network (ASN) üyeleri, sosyal girişimcilik ekosistemi, bireysel ve kurumsal destekçiler ve ekosistem ortaklarından oluşan geniş bir katılımcı grubu katıldı. Toplantıda Ashoka Türkiye ekibi, birebir görüşmeler ve odak grup çalışmaları yaparak ve topluluğunun desteğini alarak hazırladığı yeni stratejik planını katılımcılarla paylaştı.

“5 yıllık stratejik planımızı camiamızın desteğiyle oluşturduk”

Ashoka Türkiye Ülke Müdürü Ezgi Özkök Sefer, dünyanın sürekli ve hızla değiştiğini, bu değişime ayak uydurmanın ötesinde bütünün yararına değişime öncülük etme ihtiyacının her zamankinden daha acil ve kritik olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: insanların ‘Değişim Öncüleri’ olabileceği bir dünya hayali. Bu hayali gerçekleştirmek için, insanları değişim yaratacak becerilerle donatma konusunda etkili aktörleri bir araya getirecek, destekleyecek ve harekete geçireceğiz. Bu stratejinin oluşturulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“Değişim Öncüsü”nün herkesin üstlenebileceği bir rol olduğunu belirten Ezgi Özkök Sefer, şöyle konuştu: “Dileyen herkes kendisini ‘Değişim Öncüsü’ olarak tanımlayabilir. ‘Değişim Öncüsü’ yolculuğu kişinin kendi farkındalığıyla başlar ve sorunlara çözümler üretir. çevrelerinde gördükleri sosyal ve çevresel sorunları ve bu çözümü “Etrafınızda bir ekip oluşturmaktan, diğer ‘Değişim Öncüleri’ ile bir araya gelmeye ve sistemleri ve zihniyetleri dönüştürmeye kadar uzanıyor. Herkes bu yolculuğun farklı aşamalarında değişim liderliğini uygulayabilir.”

Genç Değişim Öncüleri Programı başlıyor

Ashoka Türkiye, her yıl sistem dönüşümüne odaklanan sosyal girişimcileri Ashoka Fellow’u olarak seçmeye ve desteklemeye devam edecek. Ayrıca başlatacağı Genç Değişim Öncüleri Programı ile bilişsel empati, personel çalışması, yeni liderlik ve değişim yaratma pratiği becerilerine odaklanarak belirlediği “Değişim Öncüleri”ni bir araya getirecek.

“Değişim Öncüleri Her Yerde”

Etkinlikte konuşan Ashoka Üyesi ve Postane Kurucusu Yaşar Adanalı, “Değişim Öncüleri her yerde karşımıza çıkıyor. Sosyal girişimciler olarak etrafımıza baktığımızda bir yerlerde sorun görüp müdahale eden çok sayıda insanın olduğunu gözlemliyoruz. Bazıları bunu adil üretimi destekleyerek, bazıları ise bir topluluğu harekete geçirerek yapıyor. Bu nedenle Ashoka Türkiye’nin yeni stratejik planı çok değerli” dedi.

Ashoka Türkiye, bir değişim kültürü yaratmak için etki ortaklarıyla birlikte çalışacak

Ashoka Türkiye, değişim yaratma kültürünün erken yaşta kazanılmasını sağlamak amacıyla eğitim fakülteleri, eğitim yayıncıları, öğretmen ağları ve sendikaları, medya, kamuoyu ve karar vericilerle iş birliği yapacak. İlk adım olarak bu kurumlar bünyesindeki Değişim Elçileri ile birlikte çalışarak gençlerin değişim kültürünü benimsemelerine katkıda bulunacak olan Ashoka Türkiye, bu kurumları “etki ortakları” olarak adlandırdı.

Ashoka Türkiye ayrıca yakın gelecekte belirleyici olacak cinsiyet, iklim ve gezegen, teknoloji ve insanlık, uzun ömürlülük, göç ve demokrasi alanlarında da kurumlarla işbirliği yapacak.

Birlikte ilerlemeye çağrı

Ashoka Türkiye ekibi, bireyleri ve kurumları Ashoka Türkiye Değişim Topluluğu’na katılmaya ve etki ortakları, kişisel ve kurumsal destekçiler veya şirket içi Değişim Elçileri olarak birlikte ilerlemeye davet etti.

Ashoka Destek Ağı (ASN) Üyesi Faruk Eczacıbaşı, “Ashoka Türkiye’nin bundan sonra çok daha önemli bir görevi var. Ashoka Türkiye bir ağ kuruluşudur ve birbirimizden öğrendiklerimizi toplum yararına küresel ölçekte taşımaya yardımcı olur. “Teknolojik gelişmelerin ardındaki bilginin tabana yayılması çok değerli” dedi.

Ashoka Türkiye, yeni programları ve toplumsal faaliyetleriyle önümüzdeki dönemde herkesin “Değişim Öncüsü” olabilmesi için çalışacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu