Haber

Gazeteci Metin Solmaz’ın oğlu ve arkadaşları sinemada saldırıya uğradı

Gazeteci ve Gerçek Gündem yazarı Metin Solmaz’ın 8’inci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki oğlu, okula gittikleri sinemada bir çalışanın saldırısına uğradı. 6 öğrenciyi darp eden saldırgan, şikayet üzerine polis merkezine götürüldü.

Metin Solmaz, X hesabından yaptığı paylaşımda olayın ayrıntılarını şöyle anlattı:

‘Bir lümpen, oğlumun da aralarında bulunduğu 6 çocuğa saldırdı’

Inanılmaz. Çok şükür ciddi bir yaralanma yok. Birkaç lezyon. Çocuklar (8.sınıf/13 yaş) okulla birlikte sinemaya giderler. Ankara Arcadium AVM sineması. Mustafa Altıparmak isimli sinema/alışveriş merkezi çalışanı çocukların sinema salonuna girmesinden hoşlanmıyor.

Önce hepsini küfürle itiyor. Daha sonra daha da sinirleniyor ve bir çocuğun göğsüne vuruyor. Onu bırakıyor ve bir kızı yakasından yakalayıp sarsıyor. Yüzünü kontrol edemediği için bir çocuğun kolunu sıkıyor ve ona vuruyor. Kol mordur. Sıkmak derken gerçekten sıkıştırmayı kastediyorum. Sonra dönüp iki eliyle oğlumun boğazını sıkıyor. Daha sonra bir kızı boğuyor. Kızın boğazını görebilseydin. Dört parmak genişliğinde ve boğazı uzun, kırmızı. Daha sonra başka bir kız çocuğun kolunu o kadar sıkıyor ve itiyor ki morarıyor.

Altı çocuktan birini terk edip diğerine saldıran lümpen öğretmenler eğitilmeseydi kim bilir daha ne kadar devam ederdi? Haberi alınca hemen sinemaya gittik. Polis çağrıldı ve lümpen karakola götürüldü. Ayrılırken beni sinema büfesinde kibarca karşılayan beyefendiye şunu söyledim: “Burada çok cesur bir çalışanınız var. “13 yaşındaki çocuklara saldırdı” dedim. Adam utanmadan “Beyefendi, kolu vurulmuş, saldırı falan yok” dedi. Hepsi cesur. 13 yaşında 6 çocuğa birden saldıran lümpenleri hangi amaçla koruyorsunuz?

Gün içerisinde 6 çocuk, 20 yetişkin, 3 avukat, karakol, çocuk şubesi ve hastaneyle gerekli işlemleri tamamladık. Peki bu başıboş lümpenler cesareti nereden alıyor? Çünkü herhangi bir ceza yok. Bu lümpen tutuklanmadı bile. Orada oturdu ve krakerini yedi. Arcadium AVM yönetimi ilk başta bahsin ne kadar önemli olduğunun farkında değildi.

Hepimizin net ve kesin duruşu karşısında konunun “küçük bir rahatsızlık” diye kapatılacak bir şey olmadığını anladılar. Arcadium AVM’yi arayarak Mustafa Altıparmak isimli başıboş lümpenin hala orada çalışıp çocuklara mısır satıp satmadığını sordum. Avukatımız sinema müdürüyle konuştu. Adam işten atılmak üzereydi.

AVM yönetimi biraz beceriksiz olsa da şimdilik duruma sahip çıkmaya çalışmadı. Kurumsal bir özür yoktu. Sinema müdürü biz ebeveynlerden ve çocuklardan olmasa da avukatımızdan özür diledi. Biz senin peşindeyiz. Çocuklara karşı kaldırılan eller kırılsın. Başıboş agresif lümpenler kapatılmalıdır.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu