Ekonomi

Autonomix Medical pankreas kanseri ağrısı araştırmasına başlıyor

THE WOODLANDS, TX – Autonomix Medical, Inc., sinir sistemi hastalıklarında uzmanlaşmış bir tıbbi cihaz şirketi. (NASDAQ: AMIX) Özbekistan’da çığır açıcı bir klinik araştırmanın başlatıldığını duyurdu. Çalışma, pankreas kanseriyle ilişkili ağrının tedavisi için transvasküler radyofrekans (RF) ablasyonunun kullanımını araştıracak. Firma, Özbekistan Etik Kurulu’ndan klinik araştırma alanı açmak için yetki aldı ve kayıtların 2024 yılının ilk çeyreğinde başlaması bekleniyor.

Bu yenilikçi yaklaşım, sinir sinyallerini algılayan ve tedavi için sinirleri hedef alan kateter tabanlı bir teknolojiyi içeriyor. Konsept kanıtı çalışması, henüz keşfedilmemiş bir yöntem olan pankreas kanseri hastalarında ağrıyı hafifletmek için somatik sinirleri kesmeyi amaçlıyor. Özbekistan’daki tek merkezde çalışmaya 20 denek katılacak ve ilave 5 hasta da tıbbi eğitim amaçlı işlemden geçirilecek ancak bu hastaların bilgileri çalışmanın birincil analizine dahil edilmeyecek. Kayıtların yıl sonundan önce tamamlanması bekleniyor.

Autonomix CEO’su Lori Bisson, teknolojinin, mevcut farmakolojik tedavilerle genellikle yetersiz şekilde yönetilebilen, pankreas kanserinden kaynaklanan şiddetli, kronik ağrı çeken hastaların yaşam kalitesini iyileştirme potansiyeli konusundaki iyimserliğini dile getirdi. Şirketin teknolojilerine yönelik klinik ve düzenleyici stratejilerinin doğrulanması açısından çalışmanın önemini vurguladı.

Autonomix’in kateter bazlı algılama teknolojisinin, mevcut teknolojilerden önemli ölçüde daha hassas olduğu ve potansiyel olarak periferik sinir sistemi hastalıklarının kesin teşhis ve tedavisine olanak sağladığı bildiriliyor. Şirket, teknolojilerinin, etkisiz hale gelerek istenmeyen yan etkilere neden olabilen opioidler gibi sistemik ilaçlara veya amaçlanan sonuçları kaçırabilecek belirsiz tedavilere karşı üstün bir alternatif sunabileceğine inanıyor.

Bu yazıda yer alan bilgiler Autonomix Medical, Inc. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu