Haber

Bakan Özhaseki: Kahramanmaraş’a 112 bin 414 deprem evi yapılacak

Bakan Özhaseki: “Kahramanmaraş’a 112 bin 414 deprem evi yapılacak”

KAHRAMANMARAŞ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremde yıkılan Kahramanmaraş’ta kalıcı konut inşaatlarına hız kesmeden devam ediyor. Bakan Mehmet Özhaseki, “Kahramanmaraş’ımıza 82 bin 104 konut, 30 bin 310 köy konutu olmak üzere toplam 112 bin 414 konut yapacağız. Vatandaşlarımız güçlü ve inançlı evlerine yerleşene kadar buradayız.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Son durumu pahalıya mal eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, toplam 112 bin 414 konutun yapılacağı Kahramanmaraş’ta ihalesi tamamlanan 19 bin 418 konutun inşaatının hızla arttığını bildirdi. .

Bakan Mehmet Özhaseki, resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Kahramanmaraş’ta kalıcı konutlarımızı yapmaya devam ediyoruz. Kahramanmaraş’ta toplam 112 bin 414 konut yapacağız, 82 bin 104 konut ve 30 bin 310 köy evi olmak üzere “19 bin 418 konutun inşaatına başladık. Vatandaşlarımız güvenli evlerine yerleşene kadar buradayız” dedi.

Sosyal tesisler yapılacak

Depremzedelerin bir an önce evlerine dönmeleri için 24 saat çalışmalarını sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inşaatına başlanan Kahramanmaraş’ta 19 bin 418 konutta çalışmalar sürüyor. İlk etapta ihalesi yapılan deprem evleri, Kahramanmaraş’ın Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan, Göksun, Onikisubat, Nurhak, Pazarcık, Türkoğlu ilçelerinde yapılıyor. Depremzedelerin tüm ihtiyaçları düşünülerek tünel kalıp ve radye temel sistemi ile yatay mimariye uygun olarak inşa edilen konutlar 3 kat artı kat ve 4 kat artı katı geçmeyecek. 2+1’lerin 85 metrekare, 3+1’lerin ise 105 metrekare olarak tasarlandığı konutlarda, ailenin ortak vakit geçirdiği salon, kullanışlı mutfak, çocuk odası ve ebeveyn odası bulunuyor. Konutların yanı sıra çocuk oyun alanları, çevre düzenleme çalışmaları, sosyal donatı alanları, mescitler ve otoparklar da yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu