Haber

Başkan Taban’dan Miraç Kandili Mesajı

Miraç Kandili münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Alper Taban, bu mübarek gecelerin ülkemizin ve milletimizin birliğinin artmasına vesile olmasını dileyerek; “Mirac, insan duygularından saf kulluğa, en yüksek mertebeye yükseliştir. İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde, ülkemiz ve milletimiz için yeniden yükselişin habercisi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum.”

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Cuma gecesi gerçekleştireceğimiz Miraç Kandili ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Üç aylarda Regaip Kandili ile başlayan mübarek gecelerin birçok hikmet, sır ve rahmet içeren Miraç Kandili ile devam ettiğine değinen Önder Taban, özellikle depremin yaşandığı şehirler, depremzedeler ve depremzede olan vatandaşlarımız için dua istedi. hala moloz altında. Önder Taban yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kadir gecelerinin halkalarından biri olan mübarek Miraç Kandili’ne kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Ama bir yanımız deprem felaketi nedeniyle üzgün ve acılı. Miraç gecesi; İlahi lütuf ve ikramlarla dolu bir gecedir. Peygamber Efendimizin Miraç yolculuğu, Mescid-i Haram’dan başlayarak Mescid-i Aksa’ya oradan da Yüce Mevla’ya uzanan gerçek bir mukaddes yolculuktur. Miraç, insani duygulardan saf bir kulluğa, en şanlı mertebeye yükseliştir. Bu tür geceler birlik, beraberlik ve kardeşlik duygumuzu kuvvetlendiren, kendimizi ve yaptıklarımızı gözden geçirip tarttığımız gecelerdir. İnşallah bu mübarek gecenin içimizi yakan sarsıntının yaralarını saracak güç vermesi ümidiyle ellerimizi semaya açacağız. İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde, mübarek Miraç gecesinin ülkemiz ve milletimiz için yeniden bir yükselişin habercisi olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Bu mübarek geceyi fırsat bilip, milletimiz ve ülkemiz için, deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için, enkaz altında kalan ruhlarımız için, tüm dünyada barış ve huzur için aziz Rabbimizden niyazda bulunmalıyız.”

“Bu vesileyle birçok değerli olayı bünyesinde barındıran bu mübarek gecenin İnegöl’ümüze, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını, depremle sınanan ülkemizin yaralarını bir an önce sarmasını temenni ediyorum. Buna olan inancımızın da tam olduğunu söylemek isterim. Miraç Kandili’nin İslam aleminin dirilişine vesile olması ümidiyle, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum.”

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT OKUNACAK

Başkan Taban, Miraç Kandil gecesinde depremde hayatını kaybedenler için mevlid düzenleneceğini de belirterek, tüm ilçe halkını davet etti. Önder Taban, “Cuma gecesi OSB camisinde İnegöl Müftülüğümüzle birlikte kandil programı ve helva ikramlarımızı icra edeceğiz ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için mevlid okuyacağız. Yatsı namazından yarım saat önce başlayacak, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla ellerimizi göğe açacak bu anlamlı programa tüm ilçe halkını bekliyoruz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu