Haber

Canlı yayında muhabire cinsel saldırıda bulunan adam gözaltına alındı

İspanya’nın başkenti Madrid’de canlı yayın sırasında muhabir Isa Balado’yu taciz eden kişi polis tarafından gözaltına alındı. Erkek tacizci, Cuatro kanalının canlı yayınında yaşadığı hırsızlık olayını anlatırken Balado’ya arkadan yaklaşarak onu taciz etti, ardından hangi televizyon kanalında çalıştığını sordu.

Reuters haber ajansının haberine göre, cinsel taciz olayı yaşandığında Isa Balado canlı yayının ortasındaydı. Balado bunu tacizci adama açıkladıktan sonra yayına devam etmeye çalıştı ancak sunucu Nacho Abad, Balado’nun adamı kamera önünde tutması konusunda ısrar etti. Balado adama sadece işini yapmaya çalıştığını söyledi. Adam uzaklaşırken muhabirin kafasına da dokunmaya çalıştı. Yayının yapıldığı sokakta kalmaya devam eden adam, daha sonra bir kez daha Balado’nun yanına geldi. Muhabirin suçlamalarını duyduğunu söyleyen adam, Balado’nun ‘gerçeği söylemesi gerektiğini’ savundu.

‘CEZASIZLIĞA ‘ARTIK YETER’ DİYORUZ’

Balado, tacizciye daha fazla ilgi gösterilmesini istemediği için yayının durdurulmasını istediğini söylerken polis, X (eski Twitter) hesabından yaptığı açıklamada muhabire canlı yayında cinsel saldırıda bulunan adamın öldürüldüğünü duyurdu. gözaltına alındı.

Cuatro’nun sahibi Mediaset Espana, ‘taciz ve saldırganlığın her türlüsünü kategorik olarak reddettiklerini’ söylerken, Çalışma Bakanı Yolanda Diaz olayın cezasız kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Diaz, “Gazetecilerin bu tür cinsel saldırıları yaşamasına ve saldırganların pişmanlık duymadan kamera karşısına geçmesine olanak sağlayan şey maçoluktur” dedi. İspanya Eşitlik Bakanı Irene Montero da Balado’ya desteğini ifade ederek, “Rıza olmadan dokunmak cinsel şiddettir; cezasız kalması için ‘Yeter artık’ diyoruz.”

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales’in, Dünya Kupası finalinin ardından futbolcu Jenni Hermoso’yu dudaklarından öperek taciz etmesiyle başlayan eleştiri ve tartışmalar ülkede haftalardır devam ediyor. FIFA tarafından 90 gün görevden uzaklaştırılan ve çok sayıda istifa daveti alan Rubiales, sonunda görevinden istifa ederken, İspanya’da kadınlar ‘Ben de’ benzeri bir ‘Bitti’ hareketi başlatarak cinsiyet eşitsizliğine ve erkek şiddetine karşı seslerini yükseltti. ‘ hareket. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu