Teknoloji

Saatler Harcamak Bir Dönüm Noktası Oldu: Yapay Zeka ile Video Oluşturabileceğiniz 6 Siteyi Kullandığınızda “Ah, Bir Dünya Var!” Diyeceksiniz. Söyleyeceksin

Yapay zeka İle görseller oluşturmak; Metin, ses, müzik, emoji veya başka bir görselden yola çıkarak yeni bir görsel üretme süreci olarak da bilinir. Bu süreç yapay zeka algoritmalar tarafından gerçekleştirilir. Bu algoritmalar verilen girdiyi analiz eder, anlamı çıkarır ve uygun çıktıyı oluşturur. Bu ortaya çıktı; Eğlenceli, duygusal, eğitici veya sanatsal olabilir. Peki hangi sitelerde? yapay zeka görüntü üretimiİşlemi gerçekleştirebilir misiniz?

Çok fazla yapay zeka görüntü üretimi Site her ne kadar ücretli olsa da size ücretsiz ama sınırlı hizmet verenler de mevcut. Tek seferlik işlerinizi bu sitelerden hızlı bir şekilde halledebilirsiniz. yapay zeka görüntü düzenleme İhtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. İstekleriniz doğrultusunda; sosyal medya, reklam, sunum, sinema vb. alanlarda görsel oluşturan veya düzenleyen siteler artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte daha kaliteli ve daha gerçekçi görseller sunabilmektedir. Hangi sitelerin olduğuna bir göz atalım.

Yapay zeka görseli oluşturma ve düzenleme siteleri:

  • Açıklama
  • Wondershare Filmora
  • Pist ML
  • şeftali
  • Sentez
  • Fliki

Zamandan tasarruf etmek ve kullanımı kolay olmak istiyorsanız: Açıklama

Yapay zeka oluşturma Araçlardan biri olan Descript, görsellerinizi metin belgesi olarak düzenlemenizi sağlayan mükemmel bir araçtır. Özellikle yapay zeka görsel oluşturma araçlarının nasıl kullanıldığının tam olarak bilinmediği bu dönemlerde site, kolay komutlar sunuyor. yapay zeka görüntü düzenlemeİşletmenizi sağlar.

Açıklama nasıl kullanılır?

Açıklama , çekimlerinizi otomatik olarak yazıya döker ve sahnelere ayırır. Bu şekilde görselinizi kesmek veya kırpmak için zaman çizelgesiyle uğraşmanıza gerek kalmaz. Sadece transkriptin silmek istediğiniz kısımlarını seçin; gerisini Descript’in sizin için halledeceğinden eminiz. Ayrıca sizin videonuz Metin belgesiAşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz.

Daha sonra daha fazla kontrol için videonuzu sahnelere bölebilirsiniz. Bu amaçla transkriptteki her sahnenin ortasında bir metin bulunmaktadır. yırtmaç (/) Tek yapmanız gereken tabelayı koymak. Açıklama, görüntüyü soldaki zaman çizelgesinde bölümlere ayıracaktır. Bu sayede videonuz b-roll, böylece arka plan sahneleri ekleyebilirsiniz.

Bunu yapmak için sahneye tıklayın ve ” seçeneğini seçin. medya kütüphanesine”go Burada yüksek kaliteli stok görselleri bulabilir ve bunları projenize sürükleyip bırakabilirsiniz.

Play tuşuna bastığınızda Descript’in B-roll’u tam belirttiğiniz yerden kestiğini görebilirsiniz. Tam olarak videonuza Görsel öğeler ayrıca ses efektleri de ekleyebilirsiniz. Tek yapmanız gereken transkriptte işaretlemek.

Fiyat: Ücretsiz planla 720p çözünürlükte 1 saatlik transkripsiyon ve filigransız 1 görsel oluşturabilirsiniz. Yaratıcı planı: Ayda 12$ karşılığında 10 saatlik transkripsiyonve 4k çözünürlüğe kadar sınırsız filigransız yapay zeka görüntü oluşturma olanağı sunar.

Yapamayacağınız hiçbir şey yok: Wondershare Filmora

Wondershare Filmora çekimlerinizi otomatik olarak sahnelere ayırır ve bir metne dönüştürür. Bu özellik sayesinde görselinizi kesmek veya kırpmak için zaman çizelgesiyle uğraşmanıza gerek kalmaz. Tek yapmanız gereken, transkriptin düzenlemek istediğiniz bölümlerini seçmektir.

Oynat tuşuna bastığınızda Wondershare Filmora’nın görüntünüzü nasıl geliştirdiğini görebilirsiniz. Aynı zamanda imajınız yaratıcılık ve üretkenlikAyrıca özellikler de ekleyebilirsiniz.

Bunların arasında; Videonuzu hızla oluşturan şablon kitaplığı, kesmelerinizi müzikle senkronize eden otomatik düzenleme ritim senkronizasyonu gibi özellikleri var. Bu özelliklerin size zaman kazandıracağından şüphemiz yok.

Dışa aktarma ve yayınlama seçenekleriyle; Videonuzu istediğiniz formatta, çözünürlükte, kalitede ve kare hızında kaydedebilirsiniz. Ayrıca videonuzu daha hızlı paylaşmak istiyorsanız; YouTube, TikTok veya VimeoHesabınızı Wondershare Filmora’ya bağlayabilirsiniz.

Dışa aktarma penceresinde otomatik vurgulamaAçtığınızda araç, ana belgenize ek olarak TikTok veya YouTube videoları için 15 saniyelik videolar da açacaktır. makara/şort Ayrıca videolarınız için 60 saniyelik bir video vurgusu oluşturacaktır. Uzun uzun anlattık, şimdi bunları nasıl yapabileceğinize bakalım.

Wondershare Filmora nasıl kullanılır?

Dosya klasörünüze göz atmak için “içe aktar”ı tıklayın, yani “içe aktarmak” Tıklayın (resimde sarı bir dikdörtgenle işaretledik) ve ardından ihtiyacınız olan görselleri seçin. Video yazılımındaki bu görüntü, eklenen tüm görüntüleri yönetmenize yardımcı olacak bir araçtır. kullanıcı albümüsağlar.

Başka bir görüntüye video ekleme işlemi: Bir kaynak/arka plan görüntüsünü ilk görüntü modülüne sürükleyip bırakın. Daha sonra eklemek istediğiniz başka bir resmi arka plan resmi bölümüne sürükleyin. Daha sonra hız ve süre ayarlarıYerleştirilen görüntünün süresini kullanarak ayarlayabilirsiniz.

PIP videosu Konumunu değiştirmek için tutamacı önizleme penceresinde sürükleyebilir veya düzenleme arayüzüne girmek için çift tıklayabilirsiniz. Tıkladıktan sonra boyutunu, konumunu veya tarafını değiştirmek için kaydırıcıları sürükleyin.

Not:Parlaklığını, görüntü hızını, perdesini, ses seviyesini vb. ayarlayabilirsiniz. Değiştirmek istiyorsanız, zaman çizelgesindeDüzenleme panelindeki kullanışlı araçlarla görüntüyü ve sesi geliştirmek için klibe çift tıklayıp ardından ses veya renk sekmesine geçebilirsiniz.

Birkaç görüntüyü tek bir görüntüde birleştirme işlemi: Videolarınızı medya kitaplığından tek tek çeşitli görüntü bölümlerine sürükleyin (100’e kadar video bölümü desteklenir), ardından çerçevede gösterildiği gibi konumlarını ve boyutlarını düzenleyin. Önizlemek için “oynamak”Düğmeye tıklayabilirsiniz.

Bu görüntüdeki tüm sesler varsayılandır. video sinemada görüneceğini unutmayın. Ancak önce onları susturabilir veya kaldırabilirsiniz (resimde sarı bir kareyle işaretledik) ve sonra arka plan müziğiekleyebilirsin

Gelişmiş düzenleme: Video düzenleme yazılımının sağladığı efektleri kullanarak görüntünüzü daha muhteşem hale getirebilirsiniz. Zaman çizelgesindeki resme git çift ​​tıklamave ardından düzenleme panelinden efekti seçin.

Ardından açılan pencerede hareketleri uygulayabilir, rengi ve sesi ayarlayabilirsiniz. En iyi sonucu elde etmek için; Maskenin şeklini, konumunu ve etki gösteriyorayarlayabilirsiniz.

Videonuzu kaydetme işlemi:Bu adım için “dışa aktar” yani “ihracat” Tek yapmanız gereken seçeneğe tıklamak. Örneğin videonuzu çevrimiçi yayınlamak istiyorsanız “Youtube”Sekmeye tıklayabilirsiniz.

Daha profesyonel bir araç arayanlar için harika bir çözüm olacağına eminiz: Runway ML

Öncelikle şunu belirtelim ki yapay zeka Bu araçta yapabileceğiniz işlem sayısı oldukça fazla olduğu için araç yalnızca görüntü oluşturma işlerinizi yürütmez. Örneğin; resimden metne, metinden resme, yapay zeka görüntü üretimiBir görüntü klibini bir film sahnesine dönüştürme seçeneği de dahil olmak üzere birçok seçenek sunar.

Runway ML nasıl kullanılır?

Yapay zeka oluşturmaVe yapay zeka görüntü düzenlemegibi seçeneklere erişmek için panelin sol tarafında “videolar” Sadece seçeneğe tıklayın. Sonraki adımlar tıpkı yukarıda açıkladığımız araçlar gibi çalışır.

Örneğin metin tabanlı bir komuttan görsel üretmek istiyorsanız komut çubuğuna istediğinizi yazmanız yeterli olacaktır. Ama şunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor ki ne kadar basit ve ayrıntılı Ne kadar çok yazarsanız o kadar başarılı sonuçlar alırsınız. Karmaşık cümleler kullanmaktan kaçınmayı unutmayın.

Yapay zeka görüntüleri için 2. nesil teknolojinin kullanılması Pist ML Ayrıca resimlerinizde ince ayarlamalar yapmanızı sağlar. En yapay zeka görüntü üretimiDiğer sitelerden farklı olarak sitenin kullanımı daha kolay ve fiyatı diğerlerine göre daha ucuzdur.

Fiyat: Site size 3 görseli ücretsiz olarak sunuyor ve 720p dışa aktarma seçeneği sunuyor. Aylık planda 12 dolar, yıllık planda 24 dolar olan bu yapay zeka aracının size iyi hizmet edeceğinden eminiz.

Markanız için yapay zekalı görsel düzenleme işlerinize mükemmel çözüm sunan: Peech

temel çalışma Peech Lite Başlamak için marka kitinizi eklemenizi gerektirir. Logonuzu ve renk sisteminizi girdiğinizde Peech, tüm görsellerinizi otomatik olarak markalamak için bu varlıkları kullanır.

Medyanızı eklemeye başladığınızda yüzleri algılayacak ve sizden bu kişinin adını ve şirketinizdeki rolünü girmenizi isteyecektir. Bu sayede kişi gelecekteki bir görüntüde göründüğünde yapay zeka aracı onun adını ve rol kartını kaydedecektir. görüntü ekranınagetirecek.

Peech nasıl kullanılır?

  • Aşama 1: Öncelikle Peech’in resmi web sitesine gidin ve kaydolun. Daha sonra “Proje Oluştur”Tıklamak .
  • Adım 2:Peech, her yüklenen video içeriğiİçeriği otomatik olarak analiz edecek ve yayına hazır düzinelerce konu bazlı markalı görsele bölecektir.
  • Aşama 3:İhtiyaçlarınıza en uygun içeriği seçmek, incelemek ve yayına hazırlamak için gerekli değişiklikleri yapmak için oluşturulan çok çeşitli markalı görselleri keşfedin.
  • Adım #4: Videonuzun her yönünü kontrol etmeyi unutmayın. içeriğin bir belgede düzenlenmesiyle görsel öğeler konumu, boyutu ve metnideğiştirebilirsin.

Fiyat: Ücretsiz planda 1 kullanıcı, ayda 2 görsel, 5 dakikalık yükleme limiti ve filigran mevcuttur. Pro planı aylık 59 dolardan başlıyor ve ayda 10 görsele, 50 dakikalık yükleme süresine ve filigransız olmasına izin veriyor.

“Türkçe dil desteği yok mu sayın editörüm?” Neredeyse şunu söylediğinizi duyar gibiyiz: Sentez

Bu siteyi duymayan var mı? Yapay zeka İçeriğiniz, sunumlarınız veya projeleriniz için yüzünüzü veya sesinizi kullanmadan görseller oluşturabilirsiniz. Çoklu dil desteğine sahip olan site bu siteler arasında en popüler sitedir. yapay zeka görüntü üretimiVe video düzenlemearaçlardan biri.

Synthesia nasıl kullanılır?

İyi bir görsel senaryo, y yapay zeka Hem videolar hem de klasik görseller için değerli bir temel oluşturur. Bu nedenle, Synthesia’ya dalmadan önce videonuzun ne söylemesini ve göstermesini istediğinizi planlamak için zaman ayırın. Bu adım önemlidir çünkü; hedef kitleniz, amacınız, ne yapmak istediğiniz video türüve eklemek istediğiniz görselleri bu adımda oluşturuyorsunuz.

Video oluşturmak için sağ üst köşedeki düğmeye tıklayın. “yeni video” simgesine tıklayın ve 55’ten fazla resim şablonu arasından seçim yaparak oluşturmaya başlayabilirsiniz. soldaki “şablonlar”Ayrıca önceden tasarlanmış bir görsel şablonuyla da oluşturabilirsiniz.

render almıyorum yapay zeka görüntü düzenleme Yapmak istiyorum derseniz; PowerPoint sunumunuz “içe aktarmak”Seçeneklerden siteye yükleyerek düzenleyebilirsiniz.

Yukarıda bu sitede bahsettiğimiz video düzenleme Oluşturma işlemi için sesinizi/yüzünüzü kullanmanıza gerek yoktur. Çünkü site size farklı avatar ve ses modelleri de sunuyor. Gerisi yaratıcılığınıza kalmış. 🙂

Fiyat:Aylık 30 dolardan başlayan bireysel bir plan satın alabilirsiniz.

Bu yapay zeka aracının hiçbir özelliği yok: Fliki

Fikirlerinizden, blog gönderilerinizden, sunumlarınızdan ve hatta gönderilerinizden görseller oluşturabilirsiniz. yapay zeka Sitede yaratıcı içerikleriniz için milyonlarca stok görsele erişebilirsiniz. Türkçe dahil 75’ten fazla dilde desteklenen site, birçok kurumsal markaya da destek vermektedir. (Google, Sony, Meta)aynı zamanda vazgeçilmez bir adrestir.

Fliki nasıl kullanılır?

Öncelikle sitenin resmi adresine gitmeniz gerekiyor. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra muhtemelen nasıl içerik oluşturabileceğinizi gösteren faydalı bir görsel göreceksiniz. Ama tekrar açıklayalım: Sitenin sağ tarafında yer alıyor. “yeni dosya”Seçeneğe tıklamanız gerekir.

Örneğin “fikir istemi”Seçeneğe tıkladınız, bu adımdan sonra komutunuzu İngilizce yazmanız sizin için daha faydalı olacaktır çünkü yapay zeka henüz Türkçeyi İngilizce kadar öğrenmemiştir.

Daha sonra karşınızda “sihirli yarat” adlı bir panel açılacaktır. Bu panelden; Bir fikirden, blogdan, sunumdan, tweet’ten (X sonrası) ve hatta bir sanat eserinden görsel oluşturabilirsiniz. “Aşağıdaki stok görseli, yapay zekaAyrıca “medya” seçeneklerinden ihtiyacınız olan seçeneğe de tıklayabilirsiniz.

Tıkladığınız hemen hemen her seçenek kendisiyle ilgilidir. farklı seçenekler Aynı zamanda içerir. Artık bunlara girip çıkamıyoruz ama siz dilediğiniz gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Biliyorsun ki bu form yapay zeka görüntü üretimi programlar son zamanlarda etik olmayan içerikler üretiyor. yapay zeka öğrenme aracıBunun siz olduğunuzu unutmamalısınız çünkü kimse gelecekte istenmeyen sonuçlarla karşılaşmak istemez.

Bu nedenle bu araçları sağlıklı bir şekilde kullanın. eğitim, sunum, proje vb.Alanlarda kullanılması herkese fayda sağlayacaktır.

Yapay zeka ile yapabilecekleriniz sadece görsellerle sınırlı değil. Ayrıca diğer içeriklerimize buradan ulaşabilirsiniz:

sogutluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu