Haber

CHP Sultangazi’de Heyet Seçimleri Protesto Edildi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Sultangazi’ye bağlı Yunus Emre Mahallesi’nde 16 Haziran’da yapılan heyet seçiminde 571 oy alan Mavi Liste adayı Belgin Karadağ Poyraz, gerekçe göstererek CHP İstanbul İl Başkanlığı önüne siyah çelenk koydu. tekrarlanan delegasyon seçimlerinin gayri meşru olduğu.

Sultangazi’nin Yunus Emre İlçesi’nde 16 Haziran’da yapılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe heyeti seçiminde Mavi Liste adayı Belgin Karadağ Poyraz 571, Beyaz Liste adayı Kemal Avseren 570 oy aldı. Beyaz Liste tarafından yapılan itirazlar sonucunda oylar 8 kez sayıldıysa da sonuç değişmedi. 16 Haziran seçimlerinin ardından Sultangazi CHP teşkilatının bazı üyeleri İl Başkanlığı önünde toplandı. Toplanan kümenin dağılmaması üzerine CHP’li Canan Kaftancıoğlu, parti binasının önüne inerek grup üyelerine seçim sonuçlarına müdahale olmadığını, sonuçların yarın netleşeceğini söyledi. Buna rağmen Beyaz Liste’deki heyet adayları sonucu kabul etmeyerek Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na itiraz etti. İtirazları sonucunda Mavi Liste’nin kazandığı seçim Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve Genel Sekreter Neslihan Hancıoğlu’nun imzaladığı bir belge ile iptal edildi. Kararı devreye sokan ve Beyaz Liste’ye zımnen destek veren İstanbul CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bugün heyet seçimlerini yeniledi. Yunus Emre Mahallesi’nde yapılan heyet seçimlerini rakibinden 1 oy fazla alarak 571 oy alarak kazanan Mavi Liste Adayı Belgin Karadağ Poyraz, bugün yapılan seçimin iptalinin hukuka aykırı olduğunu, bu karara imza atanların bu karara destek verdiğini belirtti. Beyaz Liste, CHP İl Başkanlığı önüne siyah çelenk koyarak basın açıklaması yapıyor. gerçekleştirilen Çelenk koyma ve basın açıklaması dışında, temsilen İl Binası önüne konulan ve üzerinde “Beyaz Liste Kazanana Kadar Devam” ibaresinin bulunduğu sandıkta oylarını kullandılar ve partiye yansımalarını gösterdiler. CHP İstanbul İl Başkanlığı.

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi’nde yapılan heyet seçimini 1 oyla kazanan Mavi Liste adayı Belgin Karadağ Poyraz, “Mavi liste olarak üyelerimize kendimizi anlatmaya çalışırken, karşı listenin aleyhimize yürüttüğü kirli propagandayla karşı karşıya kaldık, seçim yapıldı, İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, İlçe Başkanımız Murat Poyraz Hanım ve hatta genel merkez düzeyindeki bazı parti yetkililerimiz açıkça lehte taraf oldular. Parti içi demokrasinin gereği olarak yarıştığımız beyaz listenin 16 Temmuz 2023 Pazar günü Yunus Emre Mahallesi’nde yapılan heyet sayım seçimleri sonucunda Yunus Emre Mahalle heyet seçimi bunun en açık örneği olmuştur. Divan heyeti ve divan başkanı tarafından imzalanan tutanakta belirtildiği üzere Mavi Liste’nin 571 oy, Beyaz Listenin 570 oy ve Mavi Listenin 1 oy farkla kazandığı resmi olarak açıklandı.”

“Yunus Emre Mahallesi’nde yeniden yapılan heyet seçimi bize hukuka uygun değil”

Mavi Liste Adayı Belgin Karadağ Poyraz, parti içi demokrasiye uymayan bu kararı ve 1 oyla kazandığımız seçimin tekrarını kabul etmediğini belirtti. 571 oy alan Mavi Liste’nin 1 oyla kazandığını kabul etmemiş, Beyaz Liste’ye taraf olduğunu örtbas etmek için de vermesi gereken bir kararı genel merkeze sunmuştur. Bugün Yunus Emre Mahallesi’nde yine yapılan heyet seçimi bize göre yasal değil. 16 Temmuz 2023 seçimlerine katılan 571 üyemizin iradesi hiçe sayılmış, seçilmiş 60 delegenin seçim iradesi haksız, hukuksuz ve taraflı olarak ellerinden alınmıştır. Uymayan bu kararı ve 1 oyla kazandığımız seçimin tekrarını kabul etmedik ve Mavi Liste adı altında bugün yapılan seçime katılmama kararı aldık. Sayın İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu, biz adliye koridorlarında sizler için adalet ararken, siz bize yapılan haksızlığa açık bir şekilde taraf olarak sürece katkıda bulundunuz. Sonucu kabul etmeniz için kaç oyla daha kazanmamız gerekiyordu. +1 oyu kabul etmediniz, lütfen bize kaç oy getirmemiz gerektiğini açıklayın.” – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu