Ekonomi

ING Türkiye 2023 ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı

ING Türkiye, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Yüzde 17,3 sermaye yeterlilik rasyosu ve 149,2 milyar TL konsolide efektif büyüklüğü ile ING Türkiye, ekonomiye toplam 96,9 milyar TL, ekonomiye 82,4 milyar TL kredi sağladı. ki bu nakitti.

ING Türkiye, 2023 yılının ilk yarısına ilişkin konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Bu dönemde ING Türkiye’nin sermaye yeterlilik rasyosu %17,3 olarak gerçekleşti ve vergi öncesi kârı 1,4 milyar TL, konsolide aktiflerde ise toplam 149,2 milyar TL oldu. 15 milyar TL özkaynak ve 93,8 milyar TL mevduata sahip olan ING Türkiye’nin ülke ekonomisine sağladığı kredi desteğinin 82,4 milyar TL’si nakdi olmak üzere toplam 96,9 milyar TL’ye ulaştı.

“Dijitalleşme ve sürdürülebilirlik yolculuklarımızda önemli adımlar atmaya devam ettik”

Yılın ilk yarısını değerlendiren ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, “Ülkemizde küresel enflasyonun, depremin, enflasyonun ve seçim sürecinin etkilerinin yaşandığı bu dönemde ING Türkiye olarak müşterilerimizin yanında olmaya devam ettik. müşterilerimiz, paydaşlarımız ve çalışanlarımız ile ülke ekonomisine destek oluyoruz.Yılın ilk yarısında hem dijitalleşme hem de dijitalleşme Sürdürülebilirlik yolculuğumuzda değerli adımlar atarken, toplumsal yatırımlarda da şoktan etkilenen bölgelere öncelik vermeye devam ettik. dijital liderlik ve sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda finansal tablolarımızla da sağlam bir finansal performans sergiledik, yüzde 38’lik artış kaydettik, ayrıca ülke ekonomisine sağladığımız kredi takviyesini de yıl sonuna göre yüzde 21 artırdık. Yılın.”

“Müşteri deneyimini daha da kolaylaştırmak için ING Mobil’i yeniledik”

Güçlü finansal performansın yanı sıra dijitalleşme adına da önemli adımlar attıklarını belirten Gökgöz, “Dijital liderlik hedefiyle ilerleyen bir kurum olarak mobil bankacılık stratejik önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda ING’yi yeniledik. Dijitalleşme yolculuğumuzda müşteri deneyimini daha da geliştirmek için Mobil.Yenilenen ING Portable ile müşterilerimiz uçtan uca daha hızlı, daha sağlam ve kişiselleştirilmiş bir deneyim yaşayabiliyor.Bir yandan ING Portable’daki hizmetleri geliştirmeye devam ediyoruz. Müşterilerimizin uzmanları ile görüntülü görüşme yaparak yatırım, sigorta, bireysel emeklilik, kredi, döviz korumalı TL Hesap ve emeklilik transferi, Danışmanın bilgi alabileceği Cebimdeki hizmet saatlerini genişlettik. ve süreçleri ile ilgili konularda süreç ve yapay zeka INGo’daki Canlı Ek kanalı.”

“Sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredimizi yüzde 112 oranında yeniledik”

Stratejilerinde dijitalleşmenin yanı sıra sürdürülebilirliği de ön planda tuttuklarını belirten Gökgöz, “Sürdürülebilir bir dünya yaratmada finans departmanı dönüştürücü bir rol oynuyor ve biz ING olarak sürdürülebilirliği sayısal hedeflerden çok iş yapış biçimimiz olarak görüyoruz. vizyonumuzla hem sürdürülebilir finansmanı ön planda tutuyoruz hem de kendi operasyonlarımızda netleştiriyoruz.Sıfır karbon hedefiyle ilerliyoruz.Kümemizin tecrübesinden ve küresel ağından yararlanarak müşterilerimizin yeşil finansmana erişimlerinde destek oluyoruz.Bu kapsamda ING, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından uluslararası Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) tahvil piyasasında borçlanma süreçlerinin yürütülmesi amacıyla hazırlanan Sürdürülebilir Finans Çerçeve Belgesi” Bu Çerçeve Belge kapsamında ilk Eurobond ihracını gerçekleştirmiştir. Ayrıca, bankamızın sürdürülebilirlik odaklı sendikasyon kredisini yüzde 112 oranlı ve toplam 332 milyon Euro tutarında yenilemekten memnuniyet duyuyoruz. Bu süreçte sağlanan ve dış ticaretin finansmanında kullanılacak kaynağın hem müşterilerimize hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağına inanıyoruz.”

ING Türkiye sosyal yatırımlarda deprem bölgelerine öncelik vermeye devam etti

ING Türkiye, yılın ilk yarısında sosyal yatırımlarda şok alanlarına öncelik vermeye devam etti. Operasyon ve Çağrı Merkezi ile uzun yıllardır Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren ve deprem felaketinin ardından kente desteğini sürdüren ING Türkiye, bölgenin kalkınması için önemli bir adım daha atarak Kahramanmaraş’ta Kalkınma Programını hayata geçirdi. ING, bu program ile Kahramanmaraş’taki gençlere dijital yetkinlikler başta olmak üzere güncel becerileri kazandırmayı ve iş bulma süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyor. ING ise toplumsal yatırımlarında eğitime ağırlık vermeye devam etti. ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi iş birliğinde ilköğretim ve ortaöğretim öğretmenlerine dijital okuryazarlık becerisi kazandırmayı hedefleyen Dijital Öğretmenler projesinde 6. aşama eğitimleri tamamlandı. 2020 yılında başlayan ödüllü proje ile bugüne kadar 6 bin öğretmene eğitim verildi. Bu yılki başvurularda beyin sarsıntısından etkilenen öğretmenlere öncelik verildi. ING Türkiye’nin Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) ile birlikte yürüttüğü tasarruf odaklı finansal okuryazarlık eğitim programı Turuncu Damla projesinde 10 yılda yaklaşık 60 bin öğrenciye ulaşıldı. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu