Ekonomi

Çiftçiler Kanola Üretiminden Para Kazanamıyor

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçinin kanola üretiminden para kazanamadığını belirterek, “Tarım Bakanlığı ‘Gel kardeşim kanola ek diyor. Ben tohumun yüzde 75’ini veriyorum.’ Ama kimse gitmiyor. Neden kanolaya pazar oluşturulamadığı ve 80 kuruşluk destek sağlanamadığı için üretici kanola ekiminden vazgeçti” dedi.

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, bugün hasat edilen kanola tarlasında yaptığı açıklamada, üreticinin geçen yıl kanoladan para kazanamadığını ve ekimi düşünmediğini söyledi.

“DESTEK OLMADAN MÜMKÜN DEĞİL”

Gaytancıoğlu şunları söyledi:

“Tarım Bakanlığı ‘Gel kardeşim kanola ek’ diyor. Tohumların yüzde 75’ini ben sağlıyorum.’ Ama kimse gitmiyor. Neden kanola pazarı oluşturulamadığı ve 80 kuruşluk taban artırılmadığı için üretici kanola ekiminden vazgeçti. Muhtemelen bu yıl kanola ekimi çok az olacak. Ve Bitkisel yağlara ödediğimiz fatura her geçen gün artacak. Kanolanın üreticisi belirlenmeli. Alıcısı belli olmalı. Bunu yaparsak yağlı tohumlu bitki ithalatından kurtuluruz. Ve 4-‘ü veririz. Diğer ülke çiftçileri yerine Türk çiftçisine 5 milyar döviz. Şimdi Tarım Bakanlığı davet ediyor: ‘Gel kardeşim, tohumun yüzde 75’ini vereceğim.’ Diyor. Ama neredeyse hiçbir çiftçi gidip tohum alacak kayıtlı değil. Bu ne anlama geliyor? Çiftçiyi toprağa küstürmemeliyiz… Tarlaları da boş bırakmamalıyız… Gitmiyorsak. hektar arazinin işlenmeden bırakılmasıdır. Destek şarttır.”

haberyakakent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu