Ekonomi

Depremden etkilenen çiftçiye “işbirliği” çağrısı

OSMANİYE (İGFA) – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, depremin yaralarını sarmak için gittiği Osmaniye’nin Dervişli ve Şekerdere köylerini ziyaret etti. Depremin vurduğu köylerde hayatını kaybeden aileleri ziyaret ederek hasarlı yapıları yerinde inceleyen Lider Soyer, köylerdeki ihtiyaç sahiplerine de yardımda bulundu.
Lider Soyer’e CHP Osmaniye Milletvekili Baha Ünlü, GÜZEL Parti İstanbul Milletvekili Abdul Ahat Andican, CHP Osmaniye Milletvekili Şükret Çaylı, ÂLÂ Partisi Osmaniye İl Başkanı Serat Kılıç eşlik etti.

“Siz üretin, biz satın alalım”
Köylülerle bir araya gelen Önder Soyer, tarımsal üretimin devam etmesi gerektiğini belirterek, “İzmir’de kurduğumuz bir sistemimiz var. Çiftçimize, köylümüze, üreticimize diyoruz ki kooperatif kurarsanız ürettiğinizi biz de alırız. Devlet 10 lira mı veriyor, ben 12 lira vereceğim. Fabrikamız olduğu için işi kendimiz yapıyoruz. Yoğurt yapıyoruz, peynir yapıyoruz. Şimdi aynı şeyi Osmaniye’nin köylerinde yapacağız. Kooperatif kurarsanız ne üretirseniz üretin devletin verdiği taban fiyattan daha yüksek fiyattan alırız. Pazarımız geniş; Bu çalışmaları tüketiciyle buluşturuyoruz ya da sosyal yardım olarak vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Biz hazırız” dedi.

“Kamyonlar yolda”
Önder Soyer, bölgede hayvancılığın devamı için yem desteklerinin yolda olduğunu belirterek, “Size büyükbaş hayvan yemi desteği sağlayacağız. Kamyonlar yolda. Vatandaş bağışlarına da açığız. Vatandaşlarımız 315 lira değerindeki çantalarla destek olabiliyor. Hem İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kaynağını hem de İzmir halkının desteğini sizlere aktaracağız. Seninle olacağız. Tarım devam etmeli, üretmelisiniz” dedi.

“Bu kadar insan bu acıyı yaşarken biz orada mutlu olamayız”
Önder Soyer, “Burada bu kadar insan bu acıyı yaşarken biz orada mutlu olamayız. İzmir, İstanbul, Ankara barışık olamaz. Bu hepimizin üstesinden gelmesi gereken bir durum” dedi.
Önder Soyer, Osmaniye programı kapsamında depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu