Haber

Konya’da Deprem Korkuttu: Konya Deprem Bölgesi mi Fay Hattı Geçiyor mu?

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz günlerde iki büyük deprem meydana geldi. Bu deprem 11 ilde hissedildi ve büyük yıkıma neden oldu. Kahramanmaraş depreminin ardından geçtiğimiz günlerde Konya’da orta şiddette bir deprem meydana geldi. Konya’da yaşayan vatandaşlar da yaşadıkları şehrin deprem bölgesi olup olmadığını merak ediyor. İnternette birçok kişi ‘Fay hattı Konya’dan geçer mi’ sorusuna yanıt arıyor. Peki Konya sarsıntı bölgesi mi? Fay hattı Konya’dan mı geçiyor? Hangi fay hattı geçer? Detaylar burada…

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Bu deprem sadece Kahramanmaraş’ta değil 10 ilde büyük yıkıma neden oldu.

Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Elazığ, Osmaniye, Malatya, Adıyaman, Adana ve Kahramanmaraş’ta binlerce vatandaş hayatını kaybetti.

Bu büyük depremin ardından uzmanlar Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu belirterek birçok bölge için yeniden uyarılarda bulundu.

17 Şubat gecesi Konya’nın merkez üssü Selçuk’ta 3.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Orta şiddetteki bu deprem nedeniyle kentte kısa süreli periyodik panik yaşandı.

Vatandaşlar ise yaşadıkları şehrin deprem bölgesi olup olmadığını veya fay hattının geçip geçmediğini merak ediyor.

Konya Sarsıntı Bölgesi mi, Fay Sınırını mı Aşıyor?

Konya Grabeni; Doğuda Divanlar fay zonu, batıda Konya fay zonu ve kuzeyde Karaömerler fay zonu ile çevrilidir. Konya fay kuşağı bu şehrin merkezinden geçmektedir.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre; Bu bölgede 1900 yılından 2016 yılına kadar en az 5 en fazla 9 büyüklüğünde depremler yaşandı. Uzmanlar Konya’nın sarsıntı bölgesi olduğunu ve sarsıntı riski olduğunu söylüyor.

susehri-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu