Haber

Emre Belözoğlu: Ankara’da zemin kötü

MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Sivasspor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Ülkenin başkenti, bu kadar güzel bir şehir, bu kadar kötü bir zemin. Kimse kusura bakmasın, rezil bir zemin. En önemli iki şey var” dedi. Ankara kulüplerinin haftalardır burada oynamaya çalıştığını ve “Hala bir çözüm yok” dedi.

Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında MKE Ankaragücü, evinde konuk ettiği Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında maçı değerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoğlu, kaybedilen iki puandan dolayı üzgün olduğunu belirterek, “Gerçekçi olmak gerekirse bu maçla ilgili söylemek istediğim şey ülkenin başkenti olması. bu kadar güzel bir şehir, bu kadar kötü bir zemin. Kimse kusura bakmasın, bu bir rezalettir.” Bu bir zemin. Haftalardır Ankara’nın en değerli iki kulübü burada oynamaya çalışıyor ama hala bir çözüm üretilemedi. Stadyumlar çok güzel. Yapanlardan Allah razı olsun ama futbolun oynanacağı yer topraktır. Çok çalışan ve bu kadar kötü yerlerde kapanmaya çalışan bu ligde, çünkü kolay. Maç yok ve rakipler onların eline oynuyor. Zeminden dolayı oyunu hızlandıramadığımızı düşünüyorum. Aslında oyunu hızlandıramadığımız dönemlerde durumlar yaratabilirdik. Sahadaki dağılım biraz daha biçimsel olsaydı aslında üçüncü bölgede aktif çözümler üzerinde çalıştık ama olmadı. Maç son dakikada Sivas’tan geldiği için beraberlik hakkı vardı. Üzgünüm. Ne yazık ki ön blokta yer alma fırsatı bize sunuluyor ve biz bu fırsatlardan yararlanamıyoruz. Bu ligde kaybetmemek pahalı ama daha önceki toplantılarımızda beraberlikten hiçbir zaman memnun olmadığımı söylemiştim. Kaybedilen 2 puan için üzgünüm. “Oynanamayacak kadar berbat bir zeminde sahada futbol oynamaya çalışan tüm rakip takım oyuncularımızı ve tüm futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyorum” dedi.

“Türk oyunculara ihtiyacımız var gibi görünüyor”

Mevcut oyuncu grubunun üzerinde büyük bir yük olduğunu ve yerli oyunculara takviye yapacaklarını belirten Belözoğlu, “Daha etkili ve farklı mevkilerde kullanabileceğim Türk oyunculara ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Sezon arası transferi bir transfer değil. Kolay transfer süreci. Buraya geldiğim günden bu yana bana gösterdiklerimi uygulamaya çalışıyorum.” “Çalışan bir oyuncu grubu var. Onlara net katkı sağlayacak oyuncuyu seçmeye çalışacağım. Aynı zamanda hızlı geldiklerinde katkı sağlayacak oyunculardan ziyade, katkı sağlayacak oyunculara sahip olmak istiyorum. Ekonomik anlamda kulübe yük olacak ama Türk oyunculara ihtiyacımız var gibi görünüyor” dedi.

“Zemin işi bugünün işi değil, kimse yanlış anlamasın”

Her zaman MKE Ankaragücü taraftarının önünde oynamak istediklerini ifade eden Belözoğlu, “Bu kulübün en büyük gücü taraftarıdır. Gücü sahaya olumlu yansır. Bazen tepki olumsuz olabilir ama bizim en büyük gücümüz taraftarımızdır.” Halkın işi bugünün işi değil, kimse yanlış anlamasın ama biz Türkiye’de kendi ligimizdeyiz.” Temeli iyi olan bir kulüp yok. TFF sorumluluk almazsa, her şeyi bakanlığın yapmasını beklerseniz bu sorunu çözemezsiniz. Bu işin oynanacağı yer zemindir. Tribünlerin güzel olması ya da soyunma odalarının mermer olması umurumda değil. Önemli olan zemin. Sezon başından bu yana tek bir iyi zemin görmedim. Burada “Allah oynayan iki takıma da yardım etsin” dedi.

“Zemin bu maçları kaldıracak gibi görünmüyor”

MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin bir hafta içinde Eryaman Stadı’nda toplam 4 maç oynayacağını vurgulayan Belözoğlu, Türkiye Ziraat Kupası’nda 24 Erzincanspor karşılaşmasının başka bir arenada oynanıp oynanmayacağı sorusunu sorarak, “Teknik direktörlerimiz ve sporcularımızla bir araya geldik. Yönetmen içeride. Bu konu değerlendirilebilir. “Bu zemin bu maçları kaldırabilecek gibi görünmüyor. Bu hafta 4 maç oynanacak. Türkiye’de bir haftada üst üste 4 maçı kaldırabilecek zemin yok” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu