İş

Gün Ortası Hisse Senedi Hareketleri: Küçük Sermayede Hakimiyet, Archer-Daniels-Midland’da Düşüş, Ek Güncellemeler

Investing.com — ABD’deki majör hisse senedi endeksleri Pazartesi günü hafif yükseldi; bu, bir dizi kurumsal kazanç raporu ve temel ekonomik verilerin açıklanmasıyla dolu bir haftanın başlangıcını işaret ediyor. Russell 2000 endeksi, Dow JonesEndüstriyel Ortalama, S&P 500Ve NasdaqBileşik Endeksi ile karşılaştırıldığında daha olumlu performans gösterdi.

İşte bugün ABD’deki en büyük hisse senedi hareketlerinden bazıları: .

Macy’s (M) hisseleri, perakendecinin Brigade Capital Management’ın bağlı kuruluşu olan yatırım şirketi Arkhouse’un 5,8 milyar dolarlık satın alma teklifini reddetmesinin ardından %2 arttı.

Boeing (BA) hisseleri, Federal Havacılık İdaresi’nin Boeing 737-900ER uçak modelindeki kapı tıkaçlarının incelenmesi yönündeki tavsiyesinin ardından %0,5 düştü.

Spirit Airlines’ın (SAVE) hisseleri, düşük maliyetli havayolunun antitröst endişeleri nedeniyle birleşmelerini engelleyen federal mahkeme kararına itiraz etme kararını açıklamasının ardından %11 yükselirken, JetBlue Airways (JBLU) %2 yükseldi.

Archer-Daniels-Midland (ADM), tarım şirketinin beslenme işindeki muhasebe prosedürlerine ilişkin soruşturmayı beklerken Mali İşler Direktörünün görevden alındığını açıkladıktan sonra hisse fiyatında %20 düşüş görüldü.

SolarEdge Technologies’in (SEDG) hisseleri, güneş enerjisi şirketinin dünya çapındaki iş gücünü yaklaşık %16 oranında azaltma niyetini açıklamasının ardından %4 arttı.

Exxon TaşınabilirŞirket (NYSE: XOMPetrol şirketinin Amerikalı ve Hollandalı aktivist yatırımcılara, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında çevre sorunları önermelerini engellemek için yasal işlem başlatmasının ardından hisseler %1 düştü.

American Airlines Group Inc. (AAL) hisseleri, Wolfe Research’ün yılın ilerleyen dönemlerinde koltuk kapasitesindeki artışın yavaşlaması nedeniyle Mevcut Koltuk Kilometresi Başına Gelirin daha yüksek olacağı beklentilerine dayanarak “benzer performans”tan “daha iyi performansa” yükseltmesinin ardından %1 arttı.

NuStar Energy LP (NS) hisseleri %14’ten fazla artarken Sunoco LP (SUN) hisseleri, iki enerji şirketinin borç dahil yaklaşık 7,3 milyar dolar değerindeki bir işlemle birleşme konusunda anlaşmasının ardından %5 düştü.

Advanced Micro Devices, Inc. (AMD (NASDAQ: AMD )) hisseleri, Northland Capital’in yarı iletken şirketinin hisselerini ‘daha iyi performans’tan ‘piyasa performansı’na düşürmesinin ardından %4,75 düştü. Analistler, not düşüşünü hisse senedinin değerlemesine bağladılar ve yapay zeka teknolojisinin piyasa üzerindeki etkisinin önemli olacağını ancak şu anda yatırımcıların beklediği kadar büyük olmadığına inandıklarını belirttiler.

Gilead Sciences, Inc. (GILD) hisseleri, Trodelvy’nin akciğer kanseri tedavisinde yaptığı EVOKE-01 klinik deneyinin hastanın hayatta kalmasında önemli bir iyileşme gösterememesinin ardından %10 düştü.

Western Digital Corporation (WDC) hisseleri, Morgan Stanley(NYSE: HANIM), yarı iletken endüstrisindeki Nvidia Corporation’ın (NVDA (NASDAQ: ) bir yan kuruluşudur. NVDA)) en iyi seçenek seçildikten sonra %3,5 arttı.

Palantir Technologies Inc. (PLTR) hisseleri, hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine yönelik yatırımcı duyarlılığının artmasıyla %6 arttı. Affirm Holdings, Inc. (AFRM) %7, Snowflake Inc. (SNOW) %4 ve ARK Innovation ETF (ARKK) %2,4 oranında değer kazandı.

Cloudflare, Inc. (NET) hisseleri, Citigroup’un şirket için fiyat hedefini 82 dolara yükseltmesinin ardından %5 arttı. Citigroup aynı zamanda Datadog, Inc.’in de sahibidir. (DDOG) için fiyat hedefini 150 dolara yükselterek hisse fiyatında %2,7’lik bir artışa yol açtı.

Louis Juricic’in ek raporlaması

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

karakopruhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu