Ekonomi

Lululemon Athletica’nın Notu, Düşük Performans Marjı Beklentisi Nedeniyle HSBC Tarafından Düşürüldü

Pazartesi günü HSBC’de Lululemon Athletica’nın (LULU) notu, hisse başına 500 dolarlık kesin fiyat hedefiyle “Al” seviyesinden “Tut” seviyesine düşürüldü. Analistler, şirketin üstün performansının 2024 ve 2025 yıllarında diğerlerine göre düşeceğini öngörüyor.

HSBC, Lululemon’un hisselerinin daha önce kendi segmentindeki diğer şirketlere göre önemli ölçüde daha iyi performans göstermesi ve hisse fiyatının 2023’te önemli ölçüde artması nedeniyle şirketin hisselerinin mevcut piyasa değerinin cazip olmadığını savunuyor.

“Son on beş yılın (2008-2022) verileri incelendiğinde şirket, Nike, Adidas ve Puma’nın toplam %9’luk sektör ortalamasına kıyasla %27’lik istikrarlı bir döviz satış bileşik yıllık büyüme oranına (CAGR) ulaştı. .” “Bu, satış yıllık bileşik büyüme oranının üç katı. Daha yakın bir zamanda, Lululemon’un satışları 2022’de %32 arttı (sektörün %12’sine kıyasla) ve tahminlerimize göre 2023’te %21 büyümesi bekleniyor (sektörün %4’üne kıyasla) “

“Ancak, bu üstün hisse senedi performansı, 1 Ocak 2024’te tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 511,29 dolara ulaşan hisse senedi fiyatına şimdiden yansımış gibi görünüyor. Yaklaşık %60 artışla 2023’te en iyi performansı gösteren hisse senedi oldu. .” “Bu onun bağlarından biri haline geldi” diye devam ettiler.

Geleceğe bakıldığında analistler, hisse senedi fiyatlarını yukarıya itebilecek acil faktörlerin bulunmadığını ve beklenen daha yavaş büyüme oranları nedeniyle satış büyümesindeki yüksek performans açığının daha az belirgin hale gelmesini beklediklerini belirtiyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-pinarbasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu