Haber

İmamoğlu: Depreme ‘yüzde 0’ dayanıklı 318 bina tespit ettik

KARTAL’da çökme riski bulunan binanın yıkımının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbul’da arkamda gördüğünüz bina gibi titreşime dayanımı yüzde 0 olan 318 bina tespit ettik ve başladık. Bu 318 bina için süreç.” dedi.

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, kent genelinde hızlı tarama yöntemiyle yıkılma ihtimali olan 318 bina tespit etti. Bu yapılardan biri de Kartal Orta Mahalle Ordu Caddesi’nde 1980 yılında yapılan Akın Apartmanı oldu. Binanın yıkımını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu izledi.

“318 BİNA İLE İLGİLİ SÜRECİ BAŞLATTIK”

Atamasının ilk yılında İstanbul’da hızlı tarama sürecini başlattıklarını hatırlatan İmamoğlu, “Onbinlerce binanın kapısını çalıyoruz. Bizi binalarına soktular. Binalarının kontrol edilmesini istemediler. Ama biz bunda ısrar ettik. “Sürece devam ettik. İstanbul’da arkamda gördüğünüz bina gibi titreşime direnci yüzde 0 olan 318 bina belirledik. Bu 318 bina için süreci başlattık” dedi. “HIZLI TARAMAYA DEVAM EDİYORUZ” Çalışmalar sonucunda İstanbul’da yaklaşık 90 bin olan riskli bina sayısına ulaştıklarını belirten İmamoğlu, “Biz hızlı taramaya devam edin. 6 Şubat depremi ile birlikte o güne kadar kapımızı çalmayan tüm duyurularımıza rağmen ne yazık ki bizimle iletişime geçmediler. Kapımızı çaldığımız halde yanından geçmeyen, 10 binanın 7’sine bizi sokmayan vatandaşlarımız şimdi de kapımızı çalıyor. Bu kararlılık noktasında onlara yetişmeye çalışıyoruz. Bugün bahsettiğimiz 318 binada yaklaşık 3000 bağımsız bölüm var. 3000 bağımsız bölüm ne demek biliyor musunuz? “Bugün İstanbul ve Türkiye’de yaşayan insan sayısını vurduğunuzda 7-8 bin kişinin canı demektir. Şimdi bu evlerin yıkımına başlayarak 8 bin insanımızı bu tehditten kurtarıyoruz” dedi. .

“4 BİN 500 TL KİRA YARDIMI YAPIYORUZ” Ekrem İmamoğlu, hızlı tarama sırasında evleri depreme dayanıklı olmayan kiracı veya ev sahiplerine de kira yardımı yapıldığını kaydetti. İmamoğlu, “Ev sahibi-kiracı ayrımı yapmadık. 4 bin 500 lirayı da kiracıya bağışlıyoruz, ev sahibine de yardımcı oluyoruz. Bir adım daha attık. 12 lira vererek kiracıyı sokakta bırakmıyoruz.” -aylık kira eki.Bütçe olarak destekliyoruz ve insanların konut bulmasına yardımcı oluyoruz.Ayrıca bağcılık sistemi kuruyoruz.” söz konusu. İmamoğlu, “Bu işi siyaset üstü bir sürece taşıyacağız. Bakın bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ve İstanbul’u sarsıntı riskinden hızla kurtarmak için yola çıkacağız” dedi.

“DEPREM DAYANIKLI OLMAYAN AKILLARI YOK EDERİZ”

Başkan İmamoğlu, “Boğaz kenarında kışlalara imar hazırlayan Şehircilik Bakanlığı olmayacağız. Boğaz kenarında kafeler geliştiren Şehircilik Bakanlığı olmayacağız. İstanbul’da deprem sorunuyla ilgilenen bakanlıklar, büyükşehir belediyeleri, ilçe belediyeleri, onun için buradayız.” dedi. Ekrem İmamoğlu, “Biz burada sadece binaları yıkmıyoruz” diyerek, “Aslında ortaya koyduğumuz akılla depreme dayanıklı olmayan aklı yıkıyoruz. Ve kararlılığımızı gösteriyoruz.” Açıklamaların ardından Akın Apartmanı’nın yıkımına başlandı.

puturgeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu