Ekonomi

Intel, ilk çeyrekte tarihinin en yüksek üç aylık kaybını açıkladı

Intel, 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin bilançosunu açıkladı.

Buna göre şirketin yılın ilk çeyreğindeki geliri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 azalarak 11,7 milyar dolara geriledi. Intel, geçen yılın Ocak-Mart döneminde 18,4 milyar dolar gelir elde etti.

Intel, yılın ilk çeyreğinde 2,8 milyar dolarlık net zarar bildirdi. Intel geçen yılın aynı döneminde 8,1 milyar dolar net kâr elde etmişti.

Bugüne kadarki en yüksek üç aylık zararını açıklayan mikroçip üreticisinin hisse başına kaybı da bu dönemde 0,66 dolar olarak hesaplandı. Şirket, geçen yılın ilk çeyreğinde hisse başına 1,98 dolar kar bildirdi.

Intel İcra Kurulu Başkanı (CEO) Pat Gelsinger, makroekonomik görünüm konusunda temkinli olmaya devam ettiklerini belirterek, şirketi en iyi pozisyonda konumlandıracak “IDM 2.0” stratejisine odaklandıklarını hatırlattı. Önlerinde 1 trilyon dolarlık pazar fırsatı.

Şirketin Finans Direktörü (CEO) David Zinsner, verimliliği artırma ve maliyet tasarrufu sağlama taahhütlerinin bir parçası olarak tüketim yönetiminde disiplinli olmaya devam ettiklerini de belirtti.

Zinsner, “IDM 2.0” stratejisini ilerletmek için gerekli yatırımlara öncelik verdiklerini belirtti.

Intel, 2021 yılında üretim, inovasyon ve ürün liderliği amaçlarına yönelik “IDM 2.0” stratejisini ve bu kapsamdaki yatırımlarını duyurdu.

sebinkarahisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu