Haber

Fransız televizyonunda skandal harita! Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunu sanki başka bir yere aitmiş gibi gösteriyordu.

Fransa’da geçtiğimiz günlerde bir saldırganın ateş açması sonucu 3 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Olayın ardından PKK yandaşları Paris sokaklarını adeta ateş yerine çevirdi. PKK’nın saldırganlığına aldırış etmeyen Fransa, Türkiye’nin tutarsızlığı üzerinden terör örgütüne takviyeler yapmaya devam ediyor.

TÜRKİYE TOPRAKLARINI BÖLDÜLER

Fransız yayın kuruluşu France24 yayınladığı bir raporda terör örgütünün Türkiye’yi bölme hayallerini destekleyen bir harita kullandı. France24 yayınladığı deyimle Türkiye topraklarının bir bölümünü “Kürdistan” haritasında sanki başka bir yere aitmiş gibi gösteriyordu.

SEGMENT HARİTASI TOPLANAN REAKSİYON

“Ortadoğu Sorunları” başlıklı yayında, ekranın sağ tarafına yansıyan kelimede haritada sarı renkli “Kürdistan” kelimesi ile eşleştirme yapıldığı kaydedildi. Türkiye, Irak ve Suriye’den kara parçalarının kesik noktalarla “Kürdistan” haritasına eklendiği görsel büyük tepki topladı.

TÜRKİYE TOPRAKLARINI TANIMADILAR

Türkiye’nin doğu ve güneydoğu illerinin “Kürdistan” toprakları olarak yansıtıldığı programda, Türkiye’nin Kürtleri tanımaması ve bölgeyi “Güneydoğu Anadolu” olarak tanımlaması skandalını da dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu