Haber

İsrail-Filistin savaşı: Mısır’dan açıklama: “Milyonlarca canı feda etmeye hazırız”

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın İsrail’e karşı 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı adlı operasyonun ardından İsrail’in Gazze saldırıları 26’ncı gününde de devam ediyor.

İşte İsrail’in baskınlarında gün içindeki gelişmeler:

MISIR: MİLYONLARCA HAYATI KURBAN ETMEYE HAZIRIZ

– Mısır Başbakanı Mustafa Medbuli, Mısır halkının Sina Yarımadası’ndaki her kum tanesi için milyonlarca canı feda etmeye hazır olduğunu söyledi. Sina Yarımadası’nda 2014 yılından bu yana yapılan yatırımlara ve bölgenin Mısır için önemine değinen Medbuli, “Tarih boyunca, eski Mısır uygarlığından bu yana Mısır’a ve Nil Nehri’ne yönelik bir tehdit ve saldırı olmuştur.” dedi. Medbuli, Sina’nın tüm Mısır halkı için ayrı bir önem ve değere sahip olduğunu belirterek, “Biz Mısırlılar, Sina topraklarındaki her kum tanesi için milyonlarca canı feda etmeye hazırız. Mısır, kendisine hiçbir şeyin dayatılmasına izin vermeyecektir. Bölgesel aleyhimize olan sorunlar ortadan kaldırılacak veya “Çözülmesine izin vermeyeceğiz” dedi. İsrail, Gazze’de yaşayanların Sina’ya yerleştirilmesini istiyor, Mısır ise bunu reddediyor.

SINIR TANIMAYAN DOKTORLAR: YETER YETER

– Gazze’deki Şifa Hastanesi’nde çalışan Sınır Tanımayan Doktorlar’dan (MSF) bir hemşire, Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlenen hava saldırısında ağır yanıklarla hastaneye getirilen çocukların bulunduğunu söyledi. MSF’nin paylaştığı gönderide O’nun sözleri aktarıldı. MSF saldırıyı kınadı ve “Artık yeter!” dedi. Sözleriyle ateşkese davet etti.

İSRAİL’DEN SAVUNMA: “TÜNELLERİ VURDUĞUNDA BİNALAR VE KAMP ALANI ÇÖKTÜ”

– İsrail ordusu sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, bugün Gazze Şeridi’ndeki Cibaliye Mülteci Kampına düzenlenen saldırıya ilişkin yeni bilgiler paylaştı. Hedeflerinin Hamas’ın üst düzey komutanlarından İbrahim Biari olduğunu ve bu kişinin “7 Ekim saldırılarının planlanması ve uygulanmasında kilit rol oynadığını” söyledi. Saldırının Biari’nin bulunduğu tüneli hedef aldığını ve onlarca Hamas savaşçısının öldürüldüğünü belirten Conricus, tünelin çökmesi nedeniyle çevredeki binaların da yıkıldığını belirtti. Conricus bunun “kaçınılmaz” olduğunu söyledi.

HİZBULLA’DAN İSRAİL’E AÇIKLAMA

– Hizbullah, İsrail’in 8 Temmuz’dan bu yana Lübnan sınırında kayıplar verdiğini duyurdu. 8 Ekim’den bu yana düzenlenen toplam 105 baskında 120 İsrail askeri vuruldu, 9 tank imha edildi.

İSRAİL KAMPI VURARAK BİR TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜ!

– İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde çok sayıda sivilin bulunduğu Cibaliya Mülteci Kampı’ndaki yerleşim alanına düzenlenen saldırının sorumluluğunu üstlendi. İsrail Ordu Sözcüsü, bu saldırıda “çok sayıda teröristi” öldürdüklerini iddia ederek, “bölgede geniş bir askeri altyapı bulunduğundan diğer binaların da çökmesine neden olduğunu” savundu. Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin Cibaliya Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişinin öldüğünü duyurdu.

KAYNAK: AJANSLAR

akcakale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu