Yaşam

İstanbul’da Görülen 7 Kilometrelik Bulut [Video]

Dünyanın neresinde olursanız olun, zaman zaman olağanüstü meteorolojik olaylara tanık olma şansınız vardır. geçen gün İstanbulda onlardan biri oldu. İstanbul’un üzerinden dev bir bulut kütlesi geçti.

Bulut kütlesi geçmeden akşamın keyfini çıkaran, günün son ışıklarını gören İstanbullular, Bir anda kendini karanlıkta buldu.İstanbul’un bir bölümünü etkisi altına alan bulutun o anları kameralara şöyle yansıdı:

İstanbul’da görülen dev bulut:

Twitter/@diversoce

Bu bulut aniden nereden geldi?

Paylaşılan bilgilere göre kelimenin konusu olan bulut, 7 kilometre İnanılmaz derecede kalındı. Başka bir deyişle, bulutun dünya ucundan atmosfere bakan diğer ucuna olan uzaklığı, 7 kilometre öyleydi. Böylesine ağır bir kütle, Güneş’ten gelen ışığı kolayca engellemeyi başardı.

Söz konusu bulutun türü hakkında şu an için bir açıklama yapılmasa da genel kanı ‘bulut’un bulut olduğu yönünde. kümülonimbüs ‘ bulut yönünde yazın. Bu bulut türü, muazzam kalınlıklara ulaşmasıyla bilinir ve kısa süreli yağışlara neden olabilir.

‘Cumulonimbus’ bulutları kilometre kalınlığında Yerden 21 kilometre yükseklik gibi çok yüksek rakımlara ulaşabilir. Bulutların oluşması için çoğunlukla nem, kararsız bir hava kütlesi ve kaldırma kuvveti gerekir.

Bulut kalınlığı arttıkça geçirgenlik azalır ve güneş ışığı geçemez. Özellikle kalınlığı 1 km ve üzeri olan bulutlarda.geçirgenlik oranı çok düşüktür.

Bulutun sosyal medyadaki görüntülerine yansımalar şöyle oldu:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu