Haber

Azerbaycan bayrağı yakıldı! Aliyev’den sert tepki

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ziyaret ettiği Salyan vilayetinde Azerbaycan Devlet Televizyonunun sorularını yanıtladı.

Erivan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın açılış töreninde Azerbaycan bayrağının bir kişi tarafından yakılmasına değinen Aliyev, olayın bireysel ya da tesadüfi olmadığını, Ermeni hükümetinin kasıtlı olarak yaptığı kirli bir eylem olduğunu vurguladı.

Aliyev, olayı gerçekleştiren kişinin herhangi bir ceza almadığını ve “kahraman” ilan edildiğini belirterek, “Ermenistan yönetiminin önünde böyle alçakça bir olay yaşanıyor ve buna bir tepki yok. Bu çirkin olayın müellifi Ermeni hükümeti, hükümeti ve devletidir.” değerlendirmesini yaptı.

Aliyev, bu olayın kendilerini sarsmayacağını belirterek, “Ama iyi düşünsünler. Bir gün gözlerini açıp başlarının üzerinde Azerbaycan bayrağını görebilirler.” söz konusu.

“Zaferlerini Azerbaycan’a takdim ettiler”

Aliyev, Erivan’daki şampiyonada kazandıkları madalyaları Azerbaycan’a takdim eden Türk halterciler Cansu Bektaş ve Gamze Altun’a da değinerek, şunları kaydetti:

“Mihriban Hanım ve ben bu kızları tebrik ettik. Türkiye ve Azerbaycan düşmanı bir devlette zafer kazandıkları için Türk bayrağını dalgalandırdılar. Ermeniler bizim bayrağımızı yaktılar ama orada Türk bayrağı dalgalandı. İstiklal Marşı söylendi. İstiklal Marşı o kadar yüksek sesle söylendi ki, “Orada oturan bütün düşmanların kulakları sağır oldu. Galibiyetlerini Azerbaycan’a hediye ettiler. Bu nedenle tüm Azerbaycan halkının sevgisini kazandılar.”

Aliyev, Gençlik ve Spor Bakanı Ferit Gayibov’a milli sporcular Cansu Bektaş ve Gamze Altun’u Azerbaycan’a davet etmeleri talimatını verdiğini belirterek, “Onlarla gurur duyuyoruz. Bu olay sadece spor tarihine değil tarihe geçecektir. dünya siyasetinin ve Türk dünyasının. Türk dünyasının her çocuğu, her birimiz Cansu ve Gamze gibi olmalıyız. Bunu arzu ediyorum.” terimleri kullandı.

Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası’nın açılış töreninde bir kişi, ülke bayrakları sahnede dururken Azerbaycan bayrağını yaktı. Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Olimpiyat Komitesi bu durum üzerine sporcuların çekilmesine karar verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu