Haber

Karayollarında ücretsiz ulaşım dönemi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı trafik sorununu minimum seviyeye indirmek. Bu noktada bakanlık olarak yapmamız gereken adımları atacağız.”söz konusu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği karayolları üzerindeki 106 gişeden 20’sinin Serbest Geçiş Sistemine dönüştürüldüğünü, 2013 yılında da ‘Serbest Geçiş Sistemi’nin devreye alınacağını belirtti. Geriye kalan 86 nokta ise vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlıyor.

Bakan Uraloğlu, yazılı açıklamasında şunları söyledi: “Ücretli şerit seçme zorunluluğu ve hız azaltımı nedeniyle gişe önünde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla, gişenin olmadığı otoyollarda kesintisiz trafik akışını sağlamak amacıyla ücret tahsilatına olanak sağlayan Serbest Geçiş Sistemini İstanbul’da devreye aldık. . Yol kesimlerindeki gişe ve kanopileri kaldırarak vatandaşlarımızın hızlı ve güvenli geçişini sağlayacağız. “Daha sonra Türkiye’deki tüm gişelerde SGS’yi uygulayacağız.”söz konusu.

86 GİŞE DAHA KALDIRILDI

Uraloğlu, gişelerin önünde gişelerin tercih edilmesi zorunluluğu ve hızın düşmesi nedeniyle oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla bu sisteme geçtiklerini belirtti. “Trafik akışının kesintisiz sağlanması amacıyla gişesiz karayollarında ücret tahsilatına olanak sağlayan ‘Serbest Geçiş Sistemi’ni Türkiye genelindeki 106 gişeden 20’sinde hayata geçirdik, 86 noktada daha kaldırarak dönüştüreceğiz. . Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı trafik sorununu en aza indirmek. Bu noktada bakanlık olarak ne yapmamız gerekiyorsa atacağız” dedi.sözlerini kullandı.

İSTANBUL’DA TRAFİK HIZLANACAK

Uraloğlu, “İstanbul’un en büyük sorunlarından birinin trafik olduğunu, gözbebeğimiz olduğunu söyledik ve bu noktada yapılması gereken ne varsa onu yapmak için kolları sıvadık. “Gişelerde ödeme noktalarında yaşanan trafik sorununu takip ettik ve arkadaşlarımızla birlikte bu noktada neler yapabiliriz diye çalıştık ve Serbest Geçiş Sistemini devreye almaya karar verdik.”Bir açıklama yaptı.

Uraloğlu, saha düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Trafik hızını azaltmak için gişelerden geçerken artık bu uygulamayı serbest geçişe dönüştürüyoruz, böylece bu bölgedeki trafik sıkışıklığının önüne geçiyoruz. Türkiye genelinde 20 noktada Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmaları tamamlandı. 6’sı İstanbul’da, önümüzdeki günlerde de İstanbul’da 5 farklı gişe alanında daha hayata geçirmeyi planlıyoruz ve ihale hazırlıklarını sürdürüyoruz, böylece trafik akışını hızlandırmayı hedefliyoruz.”

Uraloğlu, “Serbest Geçiş Sistemine dönüştürdüğümüz noktalar; Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy ve Şekerpınar’da gişelerimiz vardı. “Yakın gelecekte ‘Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştüreceğimiz noktalar Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar ve Hadımköy olacak.”İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu