Haber

Keçiören’de askerlik tanıtım günleri başladı

Keçiören Belediyesi ev sahipliğinde ve Anadolu Ordulular Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, Keçiören Kalaba Kent Meydanı’nda başladı.

22-25 Haziran 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek olan tanıtım günleri, Ordu yöresi ile ilgili halk oyunları gösterileri, mehteran ve seymen gösterileri ile başladı.

Ordu Tanıtım Günlerinin açılışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım, Gölköy Belediye Başkanı Fikri Uludağ, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çokdan, Anadolu Orduları Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok açılışta yaptığı konuşmada Ordu’yu Keçiören ve Ankara’ya taşıdıklarını belirterek, “Ordu’yu Ankara’ya getirdik, Keçiören’e getirdik. Ankara ve Keçiören’i Ordu’ya götürdük. Memleketimiz cennet, devletimiz cennet… Dünyanın en keyifli ülkesinde yaşıyoruz. Dört mevsimimiz var. Dünyada ne varsa, dünyada ne üretiliyorsa, bitki ve meyvelerin %80’i ülkemizde var. Türkiye’deki her şeyin %80’i Ordu’da. Ordu’muzu herkes bilir ama biz uzaktan tanıma fırsatı sunuyoruz. Tanıtım günlerinde Ordu’muzun kültürü yaşatılacak, sanatı icra edilecek. Ordu ile ilgili eserler 4 gün stantlarımızda kalacaktır. Bu etkinlikler Başkent’te keyifli kültürümüzün tanıtılmasına da vesile olacaktır. Emeğini, yüreğini ve desteğini veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. söz konusu.

Anadolu Ordu Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Duman, düzenlemenin mimarının Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok olduğunu belirterek, “Ordu Terfi Günleri için başkanımızdan destek istediğimizde bizi yanlarına çağırdılar. ‘Bu sene tanıtım günlerini ben yapacağım’ dediler. Ankara’da birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, Ankara’da kültürümüzü ve ordumuzu yaşatmak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ordu Tanıtım Günleri, 22-25 Haziran ortasında dört gün boyunca konserlerle devam edecek. Burayı ziyarete ve görmeye gelenler, başta Ordu olmak üzere birçok bölgenin sanatsal değerlerini ve yöresel lezzetlerini görme fırsatı bulacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kaynasli-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu