Haber

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Reshetnikov, Donetsk ve Mariupol’u ziyaret etti

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Reshetnikov’un Donetsk ve Mariupol’daki federal destek önlemlerinin uygulanmasını denetlediğini söyledi.

açıklamada, “Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Maksim Reshetnikov, federal destek önlemlerinin sağlanmasına ilişkin Başkan’ın talimatlarının uygulanmasını denetlemek üzere Donetsk ve Mariupol’u ziyaret etti. Bakan ayrıca Rusya Federasyonu’nun yeni bölgelerinde faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcileriyle toplantılar yaptı, üretim tesislerini ziyaret etti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki Çok İşlevli Merkez’in (MFC) amiral gemisi şubesinin inşasını denetledi. (DHC).söylendi.

Açıklamaya göre Reshetnikov ve DHC başkanı Denis Pushilin, madencilik ekipmanları üretimi yapan bir işletmeyi ziyaret etti. Reshetnikov burada yaptığı konuşmada, bakanlığının bölgesel makamlarla birlikte DHC’deki üreticileri desteklemek için yeni mekanizmalar hazırladığını söyledi.

Reshetnikov ve Pushilin, DHC’nin ‘İşgücü Verimliliği’ ulusal projesine katılımına ilişkin bir mutabakat zaptı imzaladı. Artık bölgenin imalat sanayi, ticaret, inşaat ve tarım sektörlerindeki işletmeler milli projenin güçlendirme tedbirlerinden yararlanabilecek.

Reshetnikov, yeni bölgelerde kolaylaştırılmış vergi sistemi ile serbest ekonomik bölgenin oluşturulması nedeniyle girişimciler için ortaya çıkacak yeni fırsatlar hakkında da bilgi verdi.

İnşaatı devam eden MFC binasının denetimi sırasında Reshetnikov, tüm kamu hizmetlerinin Rus standartlarına uygun olarak sunulmasının değerli olduğunu vurguladı. Şu anda, cumhuriyette 36 federal ve bölgesel hizmetin sunulduğu 29 MFC şubesi bulunmaktadır.

haber-elbistan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu