Haber

Mersin’de TOKİ konutlarında hak sahipleri evlerine kavuştu

Mersin’de TOKİ konutlarında hak sahipleri evlerine kavuştu

MERSİN – Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından başlatılan yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında Çay Mahallesi’nde üretimi tamamlanan 416 konut ve 36 işyeri bugün bazı vatandaşlara teslim edildi. hak sahibidir.

Akdeniz ilçesi Çay Mahallesi’nde başlayan yerinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 416 daire ve 36 dükkan yapıldı. Bugün gerçekleşen törenle 14 adet 3+1 ve 14 adet 2+1 olmak üzere toplam 28 daire 12 ofise teslim edildi. 188 daire 2+1 ve 84 daire 3+1 olmak üzere bazı işyerlerinin anahtar teslim programının 20 Mart’a kadar tamamlanacağı kaydedildi.

“Yönetmeliğe uygun yapılan sağlam binalar can almaz”

Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, 6 Şubat’ta büyük bir afet yaşandığını hatırlatarak, “Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görevdeydim. Oradaki hemşehrilerimize yardım etmeye çalıştık. Biliyorsunuz 3 tane var. afetlerde önemli konular Afet öncesi, afet sırası ve afet sonrası Afet öncesi Tabii ki vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitim faaliyetleri değerlidir Nitekim İçişleri Bakanlığımız ve AFAD Başkanlığımız geçen yıl ilan etmiştir. bir yıl eğitim ve geçen yıl bir yıl tatbikat.Binlerce eğitim faaliyeti,binlerce tatbikat yapıldı.Bunlar değerli çalışmalar ama en değerli çalışmalardan biri.Bir yandan da binalarımızın yenilenmesi,onların inşası çağın gerektirdiği normlara göre.Bu gerçekten çok önemli.Artık binalarımızın yürürlükteki standartlarımıza göre yapılması gerekiyor.Zemin etütlerinde görüyoruz, kat yükseklikleri az ve sağlamlığa uygun yapılaşma ile yapıların zarar gördüğünü görebiliriz. r ne kadar sarsılırsa sarsılsın can almaz. Deprem bölgesinde bizzat görme fırsatı bulduk, TOKİ binalarının duruşu bizim için en somut gösterge oldu” dedi.

“TOKİ aracılığıyla şehrimize yaklaşık 8 bin konut yapılacak”

TOKİ’nin yurt genelinde toplu konut çalışmaları olduğunu ve bu çalışmalardan Mersin’in de yararlandığını belirten Vali Pehlivan, “Bugün 5 binin üzerinde TOKİ konutu, anahtar teslimi yapacağımız konutlarla birlikte ilimize kazandırıldı. “İlk Evim” projesi kapsamında ocak ayında 5 bin 100 konutun inşa edileceğini anlatan Demir, “Türkiye’de tapu kurasını çekmiştik. Daha önce hak sahibi yeniden belirlenen 2 bin konut ile Bahçe Mahallesi’nde yapılan konutlarla birlikte yaklaşık 8 bin konut Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından yapılacak. Bunlar çok değerli adımlar” dedi.

“Artık yapı üretiminde taviz vermek yok”

Deprem bölgesinden döndükten sonra belediye başkanları ile istişare edip bazı kararlar aldıklarını anlatan Pehlivan, “Her belediye başkanından kendi mahallesindeki hasarlı binaları tespit etmesini istedik. Akdeniz Belediye Başkanımız burada örnek verdi, çağdaş evler getiriyoruz. Vatandaşlarımızı kentsel dönüşüm konusunda da işbirliği yapmaya davet ediyorum.Çünkü mesela acıyı bir daha yaşamayalım.Mersin fay sınırında olmayabilir ama gördüğünüz tüm artçı ve sarsıntıları biz hissettik.Bütün gelişmeler planlar, ruhsatlandırma süreçleri ve yapı imalatları yönetmeliklere uygun yapılmalı ve taviz verilmemelidir” dedi.

“Amacımız gizlenen gerçekleri ortaya çıkarmak”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise bugün 14 adet 2+1 daire ve 14 adet 3+1 daire ile 12 adet dükkanın hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek, “Çok riskliydi. özellikle Akdeniz Belediyesi için böyle bir işi üstlenmek, alamamanın bedelini ödeme riski vardı, ama değerli değildi, amacımız makam değildi, hedefimiz yeniden seçilmemekti. Amacımız Mersin’de gizlenen gerçekleri ortaya çıkarmak, halkımızın bahtsız kaderini değiştirmekti. Gücümüz ve milletvekillerimizle birlikte riskler aldık. Halkımız da bize güvendi ve bugün bu yapılar ortaya çıktı, anahtarlarını biz kendimiz kurduk. gururla teslim edeceğiz.”

“Mücadeleye devam edeceğiz”

Kaçak yapılarla ne olursa olsun mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Gültak, “Halkımızın böyle güzel ortamlarda bir arada yaşaması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Gördüğümüz gibi insanı öldüren deprem değil kaçak evler. .Bugün buradayız inançlı ve modern doğalgazlı çocuk oyun parkı otoparklı keyifli bir yaşam merkezini mahallemize kazandırdık 2024 de aday olsam tekrar seçilirsem Halkımızın teveccühü ile Çay, Barış, Bahçe ve Turgut Reis mahallelerimizde de yeni projelerimizin hazır olduğunu bildirmek isterim. Bu iş burada da bitmez inşallah. “Seçimi atlatalım, yeniden kazanalım.” -Dünyanın başkanını seçeceğiz, 5 mahallemizde projeleri hayata geçireceğiz. Bugün teslim edeceğimiz yeni dairelerimizin hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, yeni konutlarında mutlu bir yaşam diliyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Pehlivan, Mersin Milletvekilleri, Akdeniz Kaymakamı, Akdeniz Belediye Başkanı ve vatandaşlar maket ofisleri gezdi.

haber-inhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu