Teknoloji

Metacritic, kötü niyetli incelemelerle mücadele etmeye hazırlanıyor

 
İnceleme ve bilgi bulma sitesi Metacritic’in ana şirketi olan Fandom, Horizon: Forbidden West ve Burning Shores DLC’yi hedef alan birkaç kötü niyetli incelemeden sonra harekete geçmeye karar verdi. Oyun ve ek paket hakkında eleştiri değil nefret yaymak amacıyla birçok inceleme yazıldı.
 
Metacritic, bu form incelemeleriyle ilgileneceğine söz verdi
 
 
 
Son yıllarda değerli bir etki haline gelen kullanıcı/oyuncu yorumları, kötü kullanıldığında kötü etki yaratma potansiyeline sahiptir. Bir oyunu beğenmesek de beğenmesek de bu durumla ilgili kendi eleştirimizi yapabilir ve sorun gördüğümüz yerleri bildirebiliriz. Ancak bu durum istismara açıktır.
 
Pek çok kullanıcı bu inceleme için sistemi yeterince kullansa da eleştiri bombardımanına ve kötü niyetli içeriklere rastlayabiliyoruz. Bu noktada kit kontrol araçları (canlı yayınlar, topluluklar vb.) ile birçok oyuncu kötü yorum yapmaya yönlendirilebilir ve bu bağlamda oyunun puanları düşürülebilir. Bu sayede oyunda istedikleri özelliği bulmayı umarlar.
 
Bu durumda oyunun genel puanı düşebilir, kötü niyetli içerikler yazılabilir ve diğer oyuncuları etkileyecek incelemelerle karşılaşabiliriz. Metacritic, bu durumla ilgili kabalık olması adına yeni bir sistemin karşımıza çıkarılacağını belirtiyor.
 
Bu sistem ile küfürlü ve küfürlü yorumlar kontrol edilecek ve oyunlar gerçek bir şekilde puanlanacaktır. Bakalım bu sistem inceleme ve yorumlara nasıl bir etki yapacak.

gaziosmanpasa-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu