Haber

Japonya, Sudan’daki çatışmaların ardından vatandaşlarını Cibuti’ye tahliye ediyor

Sudan’daki çatışmaların tırmanmasının ardından Japonya, vatandaşlarını ve ailelerini Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri’ne (ASDF) ait bir uçakla Cibuti’ye tahliye etti.

Japonya Dışişleri Bakanı Hayashi Yoshimasa, 41’i Japon vatandaşı ve 4 aile bireyinin de bulunduğu 45 kişinin Port Sudan’dan ASDF uçağıyla Cibuti’ye nakledildiğini açıkladı.

Hükümet, Japonya Dışişleri Bakan Yardımcısı Takei Shunsuke’nin tahliye edilen Japonların dönüş uçuşlarını organize etmek üzere Cibuti’ye gönderildiğini duyurdu.

Japonya Başbakanı Kishida Fumio, Japon vatandaşlarının başarılı bir şekilde tahliyesi için ilgili ülkelerle temas halinde olduklarını ve bunun için her türlü çabayı göstereceklerini söyledi.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu yaptığı açıklamada, ülkesinin Hartum Büyükelçiliği çalışanı da dahil olmak üzere Japon vatandaşlarının tahliyesi sırasında yaralanan olmadığını söyledi.

Sudan’daki çatışmalar

Kuzey Afrika ülkesi Sudan’ın başkenti Hartum’da 15 Nisan sabahı Sudan ordusu ile paramiliter güç HDK arasında silahlı çatışma çıktı.

Ordu ile HDK arasında, “HDK’nın orduya tam katılımı”nı öngören askeri güvenlik reformu konusunda son aylarda yaşanan çekişme sıcak bir çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Kurulu Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan’ın orduyla çatışan HDK’yı lağvetme ve devlete karşı isyancı güç ilan etme kararı aldığını ve bu temelde hareket edeceklerini açıkladı. .

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), başkent Hartum ve diğer şehirlerde 15 Nisan’dan bu yana çıkan çatışmalarda 459 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 71 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu