Haber

Mobil sandıkta oy kullanacak seçmenlerin başvurusu için son gün

Hastalık veya yaralanma nedeniyle yatalak olan seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanmak için “seyyar sandık kurulu talep formu” ile saat 17.00’ye kadar ilçe seçim kurulu başkanlığına veya muhtarlığa başvurabilecek.

Bu seçimde hastalığı veya engeli nedeniyle yatalak olan seçmenler için mobil oy sandıkları oluşturulacak. Bu seçmenler, mobil sandıklarda oy kullanabilecek.

İlk olarak 24 Haziran 2018’de yapılan Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri ve 27. Kongre’de yapılan düzenleme, 2019 yerel seçimleriyle birlikte ikinci kez uygulandı.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimleri ve 28’inci Milletvekili Seçimlerinde, yatalak seçmenler için sandık üçüncü kez sandığa gidecek.

Mobil sandıklarda oy kullanmak için, “www.ysk.gov.tr” internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek “mobil sandık kurulu talep formu” ilçe seçim başkanına gönderilir. meclise veya muhtarlıktaki bir akrabaya. aracılığıyla başvuru yapacaktır.

Uzaklaştırmanın başlangıç ​​tarihi olan 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08:00’de başlayan başvurular bugün saat 17:00’de sona eriyor.

Bu başvuruda “seyyar sandık kurulu talep formu” ile “engelli olduğu için yatalaktır” veya “hastalığı nedeniyle yatalaktır” şeklinde bir sağlık raporunun ibraz edilmesi gerekecektir.

Ancak, bir önceki seçimde sürekli yatalak olduğu tespit edilerek gezici sandık seçmen listesinde yer alan seçmenlerden ve elektronik ortamda elde edilen verilere göre sürekli yatalak olduğu tespit edilen seçmenlerden sağlık raporu istenmeyecek. Sağlık Bakanlığından.

Mobil sandıklarda sadece il ve ilçe merkezlerinde oturanlar oy kullanabilecek, köy ve beldelerde yatalak seçmenler mobil sandıklara kayıt yaptıramayacak.

Görme ve işitme engelli seçmenler, sırf bu engelleri nedeniyle mobil sandık kurul listesine eklenemez ve bir sandıkta en fazla 25 seçmen oylarını kullanır.

İlçe seçim kurulları, 17 Nisan 2023 Pazartesi itibari ile seyyar sandıkların oluşturulması ve yatalak seçmenlerin seyyar sandıklara işlenmesi ve bağlı olacakları sandık kurulunun belirlenmesi çalışmalarına başlayacak.

haber-gorele.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu