Yaşam

Quentin Tarantino, Marvel Oyuncularını Çileden Çıkartacak Tartışmalı Bir Açıklama Yaptı

Quentin Tarantino, kültleşmiş sinemalara imza atan bir direktör. Kill Bill, Pulp Fiction, Django Unchained, Reservoir Dogs, Inglourious Basterds sinemalarını izlemeyeniniz yoktur. 

Kendine has bir biçimi olan direktör, günümüzde hayli tanınan olan harika kahraman sinemaları hakkında çok konuşulacak açıklamalar yaptı. Tarantino’nun açıklamaları Marvel oyuncularını çok kızdıracak cinsten…

Hadi gelin, detaylara hep birlikte bakalım.

Kill Bill, Pulp Fiction, Django Unchained, Reservoir Dogs, Inglourious Basterds gibi kültleşmiş filmlerin yönetmeni, Quentin Tarantino’yu bilmeyeniniz yoktur.

Tarantino, bir sonraki projesinin 8 kısımlık bir dizi olduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.

Kendine has bir usulü olan direktör, günümüzde epey tanınan olan muhteşem kahraman sinemaları hakkında çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Kısa bir mühlet evvel Marvel yahut DC sinemalarını yönetmeyeceğini açıklayan ödüllü direktör, bu üslup sinemalarda çalışmayı ‘maaşlı işlere’ benzetmişti.

Hollywood’un Marvel’laşması nedeniyle artık gerçek sinema yıldızlarının bulunmadığını söyleyen Tarantino, şöyle devam etti:

“Hollywood’un Marvel’laşmasının bir parçası, bu oyuncuların belli rolleri oynayarak ünlü olması aslında…”

“Bu kişiler film yıldızları değiller değil mi? Yıldız olan Kaptan Amerika ya da Thor. Bunu ilk söyleyen ben değilim. Daha önce birçok kez söylenmiştir. Ama durum böyle, asıl yıldız olan bu tarz karakterler.”

Marvel sinemalarından nefret etmediğini söyleyen Quentin Tarantino, Hollywood’un bugünlerde sırf bu sinemaları yapmaya istekli olmasından hoşlanmadığını da ekledi:

“Küçükken Marvel çizgi romanlarına bayılırdım. Şayet bu sinemalar 20’li yaşlarımdayken çıksaydı çok keyifli olurdum. Ayrıyeten o vakit vizyona giren tek sinema de olmazlardı. Öbür sinemaların ortasında olurlardı. Bildiğiniz üzere 60 yaşıma geldim. Yani bu sinemalar için pek de heyecanlanmıyorum…”

Hoşlanmadığım tek şey, sadece bu sinemaların yapılması. Hayranlar ve hatta stüdyolar için heyecan uyandıran tek şey bunlar. Bu sinemalar, şu anki çağı temsil eden tek şey. Öbür şeyler için pek fırsat yok. Beni rahatsız eden de bu.”

Peki siz Tarantino’nun Marvel konusundaki bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu