Haber

Rekabet Kurulu’nun Atatürk fotoğrafını koymaması tepki çekti

Ticaret Bakanlığıbütçe görüşmelerinde Rekabet komitesi Kitapçığında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer almaması tepki çekti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “( Rekabet komitesiBaşkan Birol Küle’nin yazdığı bir kitap vardı… Rekabet komitesi ‘nin bu kitabı dağıtıldı. 100. yıl dönümünü anan adam Atatürk’ün resmini asıyor. Kendi fotoğrafını yayınlamıştı. “Buradan baktığınızda ve diğer verileri değerlendirdiğinizde Rekabet Kurulu kendisi dışındaki kurumlarla yarışmış ve en değerli eseri en kaliteli şekilde yayınlamıştır” dedi.

Ticaret Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülüyor. Niğde Milletvekili Gürer, Rekabet Kurulu’nun komisyona dağıttığı kitapçıkta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının bulunmamasına tepki gösterdi. Gürer, “(Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle) kitap yaptırdı… Rekabet Kurulu’nun bu kitabı dağıtıldı. 100’üncü yılı anan adam Atatürk’ün resmini koyuyor. Kendi resmini yerleştirdi. Şimdi ne zaman? Buradan bakıp içindeki diğer verileri değerlendiriyorsunuz, Rekabet Kurulu bizzat “Diğer kurumlarla yarıştı ve en pahalı ürünü en kaliteli şekilde bastı” dedi.

Rekabet Kurulu’nun kestiği cezaların ne kadarının mahkeme kararıyla iptal edildiğine ilişkin de açıklama isteyen Gürer, “Hepsi marka ürün. Marka ürünlere verilen cezalar uçup gidiyor, hiçbir anlamı yok.. Çünkü rekabeti yaratan koşulları yaratanlar esniyor, mesela marketlere saldırılıyor. Marketler fiyatı düşürerek indirim yapıyor. Ben o marketlere çok giden bir adamım. Cezadan sonra fiyatın daha da arttığını görüyorum. Eğer cezadan sonra o fiyat artacaksa Rekabet Kurulu neden oraya ceza kesti” diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu