Haber

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Bursa’da basın mensuplarıyla bir araya geldi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “İllerimiz ve ilçelerimiz hangi yatırımı hak ediyorsa, hangi hizmetlerle daha gelişmiş ve müreffeh hale gelecekse, bunları gerçekleştirmek için 21 yıldır yorulmadan çalıştık, inşallah mayıs ayından sonra da bu çabamızı sürdüreceğiz” dedi. 14. Devam etmek istiyoruz.” söz konusu.

Varank, Bursa’da faaliyet gösteren basın kuruluşlarının temsilcileriyle Osmangazi ilçesindeki bir otelde bir araya geldi.

Programda konuşan Varank, Türkiye’nin 14 Mayıs’ta yüzyılın seçimini yapacağını söyledi.

AK Parti’nin 21 yıldır ülkeyi kalkındırmanın, yatırımları buluşturmanın, milleti hak ettiği hizmetlerle buluşturmanın derdinde olduğunu belirten Varank, “Şehirlerimiz, ilçelerimiz hangi yatırımı hak ediyorsa ve hangi hizmetlerle yapacaksa… 21 yıldır bunları gerçekleştirmek için durduk, bilmeden canımızı dişimize taktık, inşallah 14 Mayıs’tan sonra da bu çabayı sürdürmek istiyoruz.” dedi.

Adaletten ulaşıma, sanayiden eğitime 21 yıldır Bursa’ya çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Varank, şöyle devam etti:

“Bursa’nın merkezi yönetimden aldığı yatırımların miktarı bugünün fiyatlarıyla 200 milyar lirayı buldu. Bunları yeterli görmemek adetimizdir. Bursa’yı önümüzdeki dönemde hak ettiği yatırımlarla buluşturmak için eğer yapılırsa. Bursalı hemşehrilerimizin takdirini ve bize olan inancını bir kez daha gösterirlerse bu formda yolumuza devam edeceğiz.İlçelerimize hatta ilçelerimize vizyoner bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz.Tabii ki bir ihtiyaç doğrultusunda yaptığımız çalışmalar var. O sıkıntıları gidermek için başlattığımız faaliyetler var ama asıl gücümüz ilçeleri, illeri ve Türkiye’yi bir sonraki döneme hazırlamak, Siyasete ve hizmet yarışına hep bütüncül bir bakış açısıyla baktık. .”

Bursa’nın potansiyelinin olduğu bölgede şehri öne çıkaracak faaliyetlerde bulunmanın, onlar için planlar yapmanın ve yolu yürümenin güçlerinin temelini oluşturduğunu belirten Varank, “Onun için Bursa’yı Bursa’yı nasıl daha iyi geliştirebiliriz? Önümüzdeki dönemde Bursa’nın marka değerini nasıl yükseltebiliriz. , Buranın daha müreffeh, daha aydınlık ve daha mutlu bir şehir olması için nasıl hareket edebiliriz, Bursa’yı sadece Türkiye’de değil Avrupa’da nasıl örnek bir şehir haline getirebiliriz tabi ki , çalışmalarımız, planlarımız var ve buna göre önümüzdeki dönemde de yolumuza devam etmek istiyoruz.” sözünü kullandı.

Bursa’nın sanayisi, tarımı, turizmi ve devletin son dönemde yaptığı yatırımlarla lojistikte öne çıkan marka şehirlerden biri olduğunu vurgulayan Varank, şöyle konuştu:

“Bu anlamda hem buradaki takım arkadaşlarımızla hem de merkezi hükümette oluşturacağımız sinerji ile inşallah bundan sonraki dönemi daha farklı planlamak ve çok daha verimli geçirmek için kolları sıvamışızdır. Sinerji ve sağduyu sözlerinin altını çizmek isterim.Biz sağduyuya her zaman değer verdik.Grup çalışmasına değer verdik.Cumhurbaşkanımız milletin kalbinden çıkıp milletiyle birlikte yürüyen bir siyasetçidir ama aynı zamanda bir siyasetçidir. grup çalışmasına çok önem veren.ekibiyle her zaman ön plana çıkmış ve takımının en iyi kaptanlığını yapmış bir siyasetçidir.şu ana kadar hamd olsun.hem ile hem de takımıyla bu farkı göstermiş bir liderdir. Seçimlerdeki başarısı ve Türkiye’nin kalkınma hamlesinde elde ettiği başarılarla.”

Söz konusu ekip çalışmasını çok daha başarılı kılmak istediklerini belirten Varank, şunları kaydetti:

“Buradaki grup arkadaşlarımızla iyi bir oyun oynamak istiyoruz. Bu bizim için çok kıymetli ve kıymetli. Hamdolsun burada güzel bir dostluk ve iş birliğimiz var. Ama aynı zamanda ortak aklı önemseyen bir partiyiz. .Biz ortak akla önem veren bir siyasi hareketiz.Şunu peşinen söyleyebilirim.İnsanların bizim hakkımızda yaptıkları açıklamaları, hakkımızda yaptıkları eleştirileri, bize karşı olan sitemlerini asla göz ardı etmedik. Bu anlamda vatandaşlarımız ne düşünüyor, halk ne düşünüyor?” Biz bunları dikkate aldık. Aslında bunları dikkate alarak siyasetinizi yapmazsanız, kendinizi güncellemezseniz, sokağın sesini duymazsanız, medyanın sesini duymazsanız şansınız olmaz. Siyasette başarılı olmak için. Bu nedenle takım çalışmasını en iyi şekilde yapacağız. Ama aynı zamanda sağduyuya da değer vereceğiz. Sivil toplum bu şehrin.” dönem.”

Togg’un sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin de gündeminde olduğunu anlatan Varank, “Türkiye’nin otomobil projesi Bursa sanayisini değiştiren, dönüştüren bir projeyse, burada otomotiv sanayisini geleceğe taşıyacak bir yatırımsa burada” dedi. sonra biz sanayiciler Bursa’yı, Bursa’yı geleceğe taşıyacağız.Türkiye’yi ileriye taşıyacak projeleri hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Bursa’da başta sanayi olmak üzere farklı sektörlere destek vermeye devam edeceklerini vurgulayan Varank, şöyle konuştu:

“Ama bunu da asla yapmayacağız. ‘Burası bir sanayi şehri, bu şehri sadece sanayi ile gündeme getirelim’ dersek aslında başka potansiyelleri de gözden kaçırmış oluyoruz. Burası tarımda da değerli bir şehir. Tarımda katma pahalı üretimi nasıl yaparız?” Burası bir kültür şehri. Kültür turizmi bu iş için çok değerli. Hanlar alanında yaptığımız çalışmaları hepiniz takip ediyor olmalısınız. Bu gibi projelerle buradaki kültür varlıklarını çok daha çekici, çok daha talep gören ve ziyaret edilen yerler haline getireceğiz. Bu şehirde potansiyeli olan her departmana, her kesime takviye yapacağız ve inşallah bu şehri farklı bir şekilde geliştireceğiz. Bu şehrin bunu yapabilecek gücü var. Bu ekipte bunu yapacak azim ve kararlılık var. İnşallah bu sinerjiyi, bu emeği, bu başarıyı hep birlikte değerlendireceğiz ve hep birlikte farklı bir Bursa inşa edeceğiz.”

Varank daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Programa Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan da katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu