Haber

Sedat Peker’e yeni dava: Gülaltay’a saldırmakla suçlanan Semih Tufan

Eski İHD Lideri Akın Birdal’ın öldürülmesinin azmettiricisi Semih Tufan Gülaltay’ın iş yerine düzenlenen saldırı nedeniyle Sedat Peker hakkında 15 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Geçen yıl mayıs ayında Semih Tufan Gülaltay’ın İstanbul Maltepe’deki iş yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti. Bu akının ardından Gülaltay’ın avukatı savcılığa dilekçe verdi. Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre Gülaltay’ın tanıdığı bir kişi, saldırıdan kısa bir süre önce 05 Mayıs 2022’de Gülaltay’ın ofisine geldi. Bu kişi saldırı olacağını ve suikast emrini Sedat Peker’in verdiğini iddia etti. Suikast girişimini Ali Metin Polat isimli bir kişinin organize ettiği bilgisini aktardı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

26 Mayıs günü saat 03.20 sıralarında Semih Tufan Gülaltay’ın ofisine gelen Furkan Taş, ofisinin önünde park halinde bulunan araca tabancasıyla ateş etti. İş yerinde bulunan Gülatay’ın şoförü Başkan Erkut, akına yanıt verdi. Taş vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde hayatını kaybetti. Taş’ın ölümüyle ilgili olarak İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Söz konusu saldırıya ilişkin soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Sedat Peker’in de bulunduğu 10 isim hakkında dava açtı. İddianamede saldırıyı gerçekleştiren Furkan Taş’ın Peker’in adamlarıyla temas halinde olduğu iddia edildi.

İddianamede Peker’in kabahat işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve örgüt kapsamında Gülaltay’ın öldürülmesi için örgüt üyelerine talimat verdiği öne sürüldü. İddianamede hareketin girişim aşamasında kaldığı da kaydedildi. Peker’in “suç örgütü kurmak ve yönetmek” ile “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istendi.

Hazırlanan yeni iddianame, Peker’in davasının görüldüğü Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde asıl dava dosyasıyla birleştirildi.

SEMİH TUFAN GÜLALTAY 19 YIL HAPİS TUTULDU, 0,5 YIL SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Sedat Peker’in de sanık olduğu belgede artık müşteki konumunda bulunan Semih Tufan Gülaltay (55), adını ilk olarak 12 Mayıs 1998’de İHD eski lideri Akın Birdal’a düzenlenen suikastla duyurdu. kendisi de eski milletvekili. Gülaltay, Birdal suikastından 20 gün sonra yakalandı. Varlığı tartışılan Türk İntikam Tugayı’nı (TİT) kuranlar arasında yer almakla suçlanan Gülaltay, Birdal’a suikast düzenlemek suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak denetimli serbestlikten yararlanan Gülaltay, 4,5 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Bir dönem Milli Birlik Partisi adı altında siyasi parti kuran Gülaltay, Ocak 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklandı. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu