Ekonomi

SKD Türkiye 77 bin ton malzeme atığını geri kazandı

Sıfır Atık Günü’ne özel bir açıklama yapan SKD Türkiye Yürütme Konseyi Lideri Ebru Dildar Edin, tüm dünyanın çok önemli bir kaynak kısıtlaması ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “18 bin tonluk bu azalma, bir ülkenin plastik kullanım miktarına denk geliyor. toplam 40 bin aile. Yaklaşık 18 bin ton atığın azaltılmasına yönelik doğaya pozitif hedefimiz çerçevesinde bu bizim için gurur verici bir başarıdır” dedi.

Çağımızın en büyük sorunu olan doğal kaynakların bilinçsizce kullanılmasının ekosistemi tüketerek havada, toprakta ve suda atıkların birikmesine neden olduğunu belirten Edin, “Geldiğimiz noktada doğal yaşam bizim için büyük tehlike altında. kaynaklar tükenir. Çocuklarımıza bırakabileceğimiz başka bir gezegen yok. Bu nedenle kaynaklarımızı sınırsız kullanma hakkımız yoktur. Gezegeni ciddi anlamda etkileyen iş dünyasının en büyük sorumluluğu doğadan aldığından fazlasını doğaya vermek, yani doğa pozitif olmaktır.

Edin, Global Compact Türkiye ve TÜSİAD iş birliğinde hayata geçirdiğimiz Türkiye girişimi olan İş Dünyası Plastik Girişimi’nde 33 şirketin 2023 yılına kadar plastik kullanımını azaltma taahhütlerinde ilk yılda yüzde 41,1 ilerleme kaydettiğini bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu