Toyota Otomotiv Sektöründen Türkiye’den Mesleki Eğitime Büyük Destek
Mesleki teknik eğitimin kalitesini artırmak ve nitelikli iş gücü kaynağı sağlamak için çalışmalarını sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Sakarya Meslek Yüksekokulu ile iş birliği yaparak öğrencilere iş hayatında bir adım önde başlama fırsatı sunuyor.
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 2017 yılında Sakarya Üniversitesi Arifiye Meslek Yüksekokulu ile başlayan ve SUBÜ Arifiye Meslek Yüksekokulu ile devam eden “Kaliteli eğitim ve donanımlı iş gücü” kapsamındaki işbirlikleri ile gençlerin mesleklerine katkı sağlamaya devam ediyor. Özellikle “Nitelikli Bakım” yetiştirmeyi amaçlayan iş birliği, öğrencilerin mesleki gelişimlerini desteklemenin yanı sıra otomotiv ve yan sanayide nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine de katkı sağlıyor. SUBÜ Meslek Yüksekokulu 2020 yılında açılan Mekatronik bölümünün ilk mezunlarını vermeyi hedeflerken, Aralık 2022’de Mekatronik bölümü 2. sınıf öğrencileri staj programı ile eğitim hayatlarında edindikleri bilgileri teorik olarak uygulamaya koyma fırsatı buldular. bakım elemanlarının yetiştirildiği Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de.
Öğrencilerin mesleki gelişimleri konusunda her zaman destek olacaklarını belirten Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve CEO’su Erdoğan Şahin, “Öğrencilerimiz, “Bakıcı Yetiştirme Programı” kapsamında, uzman bakıcılar nezaretinde staj döneminde belirlenen bölümlerde sorumluluk alırken, staj deneyimi boyunca edindiği bilgileri pratiğe dökme şansı yakalıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan “Kaliteli Eğitim” konusunu öncelikli konularımızdan biri olarak benimseyerek, güncel teknoloji ile eş zamanlı eğitim alarak öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu yıl ilk kez hayata geçirdiğimiz Bakıcı Yetiştirme Programı’nı önümüzdeki yıllarda daha fazla öğrenci ve daha uzun eğitim dönemleriyle yaygınlaştırmak istiyoruz.”söz konusu.
TMMT Bakım Personeli Yetkinlik Eğitim Merkezi’nde eğitime katılan öğrenciler; İş güvenliği, bakım esasları, elektrik panolarında sadık çalışma, PLC, otomatik kontrol, pnömatik ve hidrolik servo sürücüler, invertörler ve motorlar konularında toplam 8 hafta – 33 iş günü eğitim aldı. Türkiye’de Toyota Otomotiv Sanayi’de staj süreçlerinin verimli ve etkili geçtiğini belirten öğrenciler, kendilerine bu fırsatın verilmesinden çok memnun kaldıklarını ve motive olduklarını, bu eğitimlerin daha sık olmasını istediklerini ifade ettiler. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, akademik yılın ikinci döneminde de yeni öğrencilere fırsatlar sunmaya devam edecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı