Teknoloji

Yerli Girişim Tarafından FIFA 2022 Dünya Kupası İçin Geliştirilen Jamaheer, Uluslararası Başarıya Ulaştı

Yerli girişim intouch, Katar’da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası için bir hayran mobil uygulaması geliştirdi. Arapça’da destekçi anlamına gelen Jamaheer adlı uygulama 97 ülkede indirildi. 2023 Asya Kupası’nda da kullanılacak olan uygulamanın yerli girişim için global arenada popüler olması bekleniyor.

intouch tarafından geliştirilen fan taşınabilir uygulaması Jamaheer, bugüne kadar 97 ülkeden indirildi.

Türk girişimi ‘intouch’, Katar’ın 2022 Dünya Kupası taraftarlarını bir araya getiren bilgi, bağlantı ve etkileşim platformu Jamaheer taşınabilir uygulamasını geliştirdi. Arapça’da “Taraftar” anlamına gelen “Jamaheer” adlı uygulama, App Store ve Google Play’de dünyanın dört bir yanındaki futbolseverlerin ilgisini çekiyor.

Uygulama sayesinde dünyanın her yerinden futbolseverler dijital platformda birbirlerine ulaşabiliyor.

Uygulamanın ayırt edici özelliği taraftarların da paylaşım, yorum, beğeni ve anket yaparak futbol şevkine katkıda bulunabilmeleridir. Hayranlar, kendi profil sayfalarını oluşturarak fotoğraf ve görseller paylaşabilir, diğer hayranlarla yorum ve paylaşımlarda etkileşim kurabilir. Bu sayede alışık oldukları sosyal medya deneyimleriyle futbol dikeyinde benzersiz bir deneyim yaşayabiliyorlar.

intouch Kurucu Ortağı ve CEO’su Seçil Kavaş Akköse, “Bir Türk teknoloji kuruluşu olarak, Katar için dünya çapında kullanılmak üzere kalıcı bir taşınabilir fan uygulaması geliştirmekten büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Seçil Kavaş Akköse, intouch’ın farklı yönlerini şöyle açıklıyor: “Bir kadın mühendis, kadın girişimci ve CEO olarak, Intouch’ın Türkiye’den çıkan yüksek potansiyele sahip teknolojik girişimler arasında yer almasından büyük gurur duyuyorum. Özellikle teknolojide sürekli yenilenmenin ve gelişmenin kritik olduğu bir ortamda kendimizi sürekli geliştirmenin Intouch ve benim için ne kadar değerli olduğunun farkındayım ve bu yoğun yolculuğa hazırız. Innogate’in İngiltere pazarına açılma konusunda bize büyük değer katacağına inanıyorum.”

FIFA Dünya Kupası süreciyle birlikte hayata geçirilen Jamaheer uygulaması, Qatar Aspire Zone girişimiyle 2023 Asya Kupası’nda sporseverleri bir araya getirmeye devam edecek.

Böylece bölgesel ve küresel spor organizasyonlarının en değerli taraftar taşınabilir uygulamasını geliştiren ‘intouch’, spor endüstrisinde dijital dönüşümün lider teknoloji kuruluşu haline geliyor.

Milyonlarca taraftarın kullanacağı Jamaheer uygulamasını geliştiren Türk kuruluşu ‘intouch’, spor ve taraftar taşınabilir uygulamalarında dünya markası olmaya hazırlanıyor. Küreselleşme için değerli bir kaldıraç olan Innogate International Enterprise Acceleration Programı’na dahil olan 15 kuruluştan biri olan ‘intouch’, İngiltere’de Avrupa’da büyüme yolunda somut adımlar atıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu