Haber

Van’a gelen Malatyalı depremzede gönüllü olarak yardım faaliyetlerine katılıyor

Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da 10 ili etkisi altına alan ve “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin ardından Malatya’dan Van’ın Erciş ilçesine gelen Ferhat Milisoğlu, hem yardım malzemelerinin taşınmasına yardım ediyor deprem bölgesine gönderilip tırlara yüklenmek üzere.

Depremin ardından bölgeden tahliye edilen depremzedelerin aileleri, Erciş ilçesindeki gençler ve gençler. Sporİlçe Müdürlüğü’ne bağlı 400 yataklı bir yurda yerleştirildiler.

Malatya’dan 10 kişilik ailesiyle Van’ın Erciş ilçesine gelen Ferhat Milisoğlu, kaldıkları yurdun yan tarafındaki kaymakamlığın depremzedeler için yardım topladığını görünce takviye yapma kararı aldı.

Yardımların toplandığı depoya giden Milisoğlu, gönüllü olarak toplanan yardımları hem paketliyor hem de tırlara yüklüyor.

Milisoğlu, gazetecilere depremin yaklaşık 2 dakika sürdüğünü ve dehşet anları yaşadıklarını söyledi.

Ülkenin depremzedeler için seferber olduğunu belirten Milisoğlu, şunları söyledi:

“Deprem hiç bitmez sandık. Sarsıntı durunca aşağı indik. Gündüz ikinci bir deprem oldu, kaçacak yer bulamadık. Malatya’da zemin sürekli hareket ediyor. Ben Ankara’da bir yurtta yaşıyorum. Van’ın Erciş ilçesinde iki gündür ailemle birlikte yurtta kalıyorum.Yurdun yanında depremzedeler için paketler hazırlanıyor.Gördüğümde sindiremedim. Buraya arkadaşlarıma yardım etmeye geldim. Hepsine teşekkürler, canla başla çalışıyorlar. Yardım paketleri deprem bölgelerine gidiyor. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Geride kalanlara geçmiş olsun. Rabbim bir daha böyle bir şey görmeyi nasip etmesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu