Haber

Yüksekova’da Gençlere Spor Havacılık Projesi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün Toplumsal Gelişimi Destekleme Programı kapsamında “Yüksekova Sportif Havacılık Projesi” ile 340 gence planör, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, yelken kanadı, maket ve drone eğitimi verilecek.

Proje ile gençlerin spor faaliyetlerine katılarak kişisel gelişimleri sağlanacak, yamaç paraşütü öğretmen pilotları ve model uçak rehber öğretmenleri yetiştirilecektir.

Valilikte düzenlenen toplantıda, Vali ve Belediye Başkan Yardımcısı İdris Akbıyık ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray arasında projenin protokolü imzalandı.

Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, DAKA’nın desteğiyle hayata geçirilen projenin Yüksekova Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi, Gençlik ve Spor İl ve İlçe müdürlükleri ile işbirliği içinde yürütüleceğini söyledi.

İlçede 15-30 yaş arası 340 kişinin havacılıkla ilgili eğitim alacağını belirten Akbıyık, “Türk Hava Kurumu kural ve prosedürlerine uygun olarak planör, paraşüt ve yamaç paraşütü gibi hava araçları konusunda eğitim alacaklar. ve Havacılık Federasyonu ile ilgili birçok etkinlik düzenleyeceğiz.DAKA ile birlikte birçok projeyi hayata geçiriyoruz.Şehrin kalkınmasında ve kalkınmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın şehre yaptığı pozitif ayrımcılık, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı destekler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Valilik İl Özel İdaresi çok önemli.” dedi.

Merga Bütan Kayak Merkezi’ne kış turizmi kapsamında koşu bandı, telesiyej ve otel yaptıklarını belirten Akbıyık, oteli Sporcu Kampı Eğitim Merkezi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na verdiklerini ve faaliyete geçeceğini paylaştı. bu dönem.

Akbıyık, merkezde 3 bin rakımlı kafe projesi hayata geçirileceğini söyledi.

“Daha önce burada yapılan telesiyej, telesiyej ve diğer yapıların üretilmesinde bakanlıklarımızın büyük katkıları oldu. Hakkari her alanda büyük bir gelişim içinde. Özellikle dağ, doğa ve kış turizmi yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Hakkari unutuldu. Eski günleri, terörü ve şiddeti anlatan “Ekonomiye katkı sağlayacak pek çok saklı turizm varlığımız var. Burası rafting için uygun bir yer. Hakkari her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu proje gençlerimize değerli bir ilgi alanı sunacaktır. Bölgemize hayırlı olsun.”

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Gençlik ve Spor Bölge Müdürü Keskin ve DAKA Yatırım Üs Ofis Koordinatörü Oğuz Tuncay Görür de katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu