Haber

Adana Sami Bey Apartmanı’nın müteahhitleri yargılanıyor

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde Adana’daki Sami Bey Apartmanı’nın çökmesine ilişkin dava kapsamında firari müteahhit Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik’in yargılanmasına başlandı. .

Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müştekiler ve parti avukatları katıldı.

İfadesi alınan müşteki GK, yaklaşık bir ay önce arkadaşı M.Ç. ile görüştüğünü ifade ederek şunları söyledi:

“Arkadaşım M.Ç. bana depremden 3 gün sonra sanık Abdullah Aybaba’nın damadı Y.Ü’nün Adana’da olduğunu ve kendisiyle görüştüğünü anlattı. M.Ç. ayrıca Y.Ü’nün nerede olduğunu sordu. Kayınpederi Abdullah Aybaba’ydı. Bir süre İstanbul’da kaldığını, ardından Tayland’a gittiğini söyledi. Ben inşaat mühendisiyim, aynı zamanda müteahhitim. Babamla birlikte bir ev alırken Abdullah Aybaba’nın evine gittik. Sami Bey Apartmanı’nda bir daire. Bu bina 16 katlı olmasına rağmen, Abdullah Aybaba şöyle konuştu: “Yeğenim bir defasında ‘İnşaat sırasında 10’uncu kata çıktım, üst katlara çıkacak kadar nefes alamadım’ demişti. ‘ Bu açıklamaya göre Abdullah Aybaba, kendi inşaatında müteahhit olarak işçileri düzenli olarak kontrol etmemiş ve hiçbir zaman 10’uncu kattan ileri gitmemiştir.”

İfadesi alınan müşteki Ü.Ü. Depremde çöken Sami Bey Apartmanı’nda eşini, oğlunu, torununu ve gelinini kaybettiğini anlattı.

Şikayetçi Ü.Ü, “Ben de binanın 6’ncı katında kalıyordum. Eşim K.Ü. deprem sırasında yan odada kalıyordu. Depremi hissettiğim anda yaşam üçgeni oluşturmaya çalıştım. Yatağın yanına yatarak. Depremden yaklaşık 2.5 saat sonra enkaz altından çıkarıldım. Öncelikle bu mahkemede “İki firari sanık da dahil olmak üzere sorumlulardan şikayetçiyim. Cezalandırılmalarını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Diğer müştekiler de firari sanıklar hakkındaki şikâyetlerini dile getirerek cezalandırılmalarını talep etti.

Sanıkların avukatı Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik, müvekkillerine yönelik suçlamaları kabul etmedi ve beraatlerini istedi.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, belgedeki delillerin mevcut durumu, hatanın mahiyeti ve niteliği dikkate alınarak sanıklar hakkında tutuklama kararının devamına karar verilmesi ve eksik hususların giderilmesi yönünde talepte bulundu. kendilerine atfedilen suçlar ve güçlü bir suç şüphesini gösteren somut delillerin varlığı.

Mahkeme, sanıklar hakkında çıkarılan yakalama kararının infazının beklenmesine, sanık Abdullah Aybaba’nın yurt dışına çıkıp çıkmadığı, çıktıysa hangi tarih ve nerede olduğuna ilişkin bilgi almak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar vererek, duruşmanın ertelenmesine karar verdi. eksikliklerin giderilmesi için dinlenilmesi.

Adana’daki depremde çöken binalardaki imalat kusurlarıyla ilgili soruşturma kapsamında, Sami Beyefendi Apartmanı’nın müteahhitleri Abdullah Aybaba ve kızı Eda Aybaba Çelik hakkında, Adana 4. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklama kararı çıkarıldı.

refahiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu