Haber

Mersin’de meydana gelen trafik kazasında otobüs şoförünün hızı 3 kat arttı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Mersin’de 9 kişinin hayatını kaybettiği, 31 kişinin de yaralandığı kazada, otobüs şoförünün 98,7 kilometre yani üç kat hızla gittiği belirlendi. Hızın tünele girip çıktıktan sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometreye düşmesi gerekirdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, Aydıncık ilçesi Sarıyar’da Sarıyar-2 Tüneli çıkışında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 kişinin de yaralandığını duyurdu. Mersin’de. Açıklamada, Mersin Aydıncık ilçesi Sarıyar mevkiinde Sarıyar-2 Tüneli çıkışında saat 01.30 sıralarında meydana gelen ölümlü ve yaralılı trafik kazası sonucu Dilmenler’e ait yolcu otobüsü kaza yaptığı belirtildi. 47 NA 767 plakalı Mardin Seyahat A.Ş.’nin virajı dayanamayıp yan yatması herkesi derinden üzdü. Açıklamada, hayatını kaybeden 9 vatandaşın yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek, şunları kaydetti:

Ulaştırma Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yönetmeliği gereği, kaza sonrası Ulaştırma Elektronik Takip ve Kontrol Sistemi’ne bildirilen veriler hızlı bir şekilde incelendiğinde, bildirilen bilgiler doğrultusunda 38 yolcunun yolcu taşıdığı otobüste 38 yolcunun seyahat ettiği belirlendi. 48 koltuk taşıma kapasitesine sahip olduğu, yönetmelik gereğince hazır bulunması gereken sürücü ve refakatçilerin bulunduğu belirtildi. Kazanın meydana geldiği tünel 2017 yılının Mart ayında araç trafiğine açıldı. Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren ve her yıl ortalama 12 milyon aracın geçtiği bu lokasyonda bugüne kadar ölümlü bir kaza yaşanmadı. Ancak kazanın meydana geldiği 1124 metre uzunluğundaki Sarıyar-2 Tüneli çıkışında, söz konusu aracın tünele girip çıktıktan sonra kademeli olarak 50, 40 ve 30 kilometreye kadar yavaşlaması gerekirken, bunun olduğu belirlendi. Görüntülerde 98,7 kilometre hızla, yani üç kat daha hızlı yol aldığı görülüyor. Maalesef sürücünün bu taraftaki trafik işaret ve sinyallerine uymadığı belirlendi. Bir anlık dikkatsizliğin büyük kayıplara neden olduğu bu kaza gibi acı olayların yaşanmaması için tüm sürücülerimizden trafik kurallarına titizlikle uymalarını, uyarı levha ve levhalarına dikkat etmelerini rica ediyoruz.”

habersariyahsi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu