Haber

Çığ altında kalan operatör çektiği videoyla uyardı

Çığ altında kalan operatör çektiği videoyla uyardı

ERZURUM – Erzurum’un Aziziye ilçesinde çığ altında kalan iş makinesi operatörü Muhammet Yusuf Bucuğa, AFAD ve jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Operatörün sürücülere bu tür havalarda yoldan çıkmaları yönündeki uyarısı dün akşam dikkat çekti.

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Köy Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait iş makinesi bu sabah Aziziye ilçesi Başkurt deresi mevkisinde çığ altında kaldı. Olayın jandarma ekiplerine bildirilmesinin ardından operatör Muhammet Yusuf Bucuğa’yı kurtarmak için AFAD, 2 Asayiş Timi, 1 JAK Timi ve Erzurum İl Jandarma Komutanlığına bağlı 1 Arama Kurtarma Köpeği bölgeye sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sonucunda operatör Muhammet Yusuf Bucuğa çığ altından kurtarılarak sağlık birimlerine teslim edildi. Operatör Erzurum’a sevk edilerek tedavi altına alındı.

Öte yandan iş makinesi operatörü Muhammet Yusuf Bucuğa’nın dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşları kar ve tipi nedeniyle yollara çıkmamaları konusunda uyardığı ortaya çıktı. Bucuğa, paylaşımında, “Herkese selam olsun. Çevremde çok şoför var. Yola çıkan çok insan var. İş makinası operatörü olarak, arkadaş olarak, akraba olarak, akraba olarak tavsiyelerde bulunuyorum. Herkese. Göremediğiniz yollara çıkmayın. Kar fırtınası olan yollara girmeyin.” . Manzarayı göremediğiniz bir yere girmeyin. Gözlerimizde kızılötesi ışınlar yoktur. Ondan sonra kalıyorlar, arıyorlar, mahsur kaldık, donduk, öldük. Peki bunu nasıl yapabiliriz? Biz hayatımızı ovada bulmadık. Buraya bak. Geldim ama burada da mahsur kaldım. Şimdi “Kim gelip beni buradan kurtaracak? Kimseyi göremiyorum, adam dışarıda arabayla servis yapıyor. Sen kendi canını düşünmüyor musun, başkalarının canını düşünmüyor musun dostum?” dedi.

koprubasihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu