İş

HAK-İŞ’ten kamu çalışanları için ek artış talebi

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Kayabaşı, “Toplumun her kesimine yapılan yüzde 49,25’lik artışın tüm kamu çalışanlarına yansıması önemli.”değerlendirmesini yaptı.

Kayabaşı, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücretli, memur, emekli memur ve emekçilerin maaş ve fiyatlarındaki iyileşmeyi olumlu bulduklarını belirtti.

Mevcut Kamu Çerçeve Protokolü’ndeki (KFP) düzenlemelerin yeterli olduğunu, 31 Aralık 2023’te kamu personeli fiyatlarına yüzde 32,57 oranında zam yapıldığını, 29 Ocak 2024’te imzalanan ek protokolle ise yüzde 32,57’lik artışın geleceğini anımsattı. Ocak ayından itibaren yürürlüğe giriyor. Ayrıca 2017 yılından sonra başlayan tüm toplu iş sözleşmelerinin ücret artış dönemlerinde de uygulanacağına ilişkin düzenlemeyi memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Kayabaşı, “Ancak hayat pahalılığının artması ve alım gücünün sürekli azalması nedeniyle toplumun birçok kesimine verilen yüzde 49,25’lik zamdan yararlanamayan tüm kamu çalışanlarının yüzde 49,25’lik fiyat artışından faydalanması gerektiğini düşünüyoruz. ” dedi.

“KAMU ÇALIŞANLARININ BEKLENTİLERİ ARTTI”

Bu güzelleşmenin kamu çalışanlarına yansıtılmamasının, kamu çalışanlarının fiyatları ile toplumun diğer kesimleri arasındaki farkın daha da açıldığını belirten Kayabaşı, kamu çalışanlarına yönelik kamu çerçeve protokolüne rağmen artan enflasyon ve yeni bir düzenleme karşısında fiyatların eridiğini anlattı. düzenleme yapılması gerekmektedir.

Memur maaşları, memur ve personel emekli maaşları ile asgari fiyatlardaki artışların ardından kamu çalışanlarının beklentilerinin arttığını belirten Kayabaşı, şöyle konuştu:

“Hükümeti, kamuda bozulan fiyat istikrarını ortadan kaldırmaya, açılan fiyat farkını dengelemeye, çalışma barışı ve huzurunu korumaya davet ediyoruz. Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile Türkiye Cumhuriyeti Konfederasyonumuz arasında 29 Ocak 2024 tarihinde imzalanan ek çerçeve anlaşması Ağır Sanayi ve Hizmet Branşları Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) ve hükümetimiz, farklı geçerlilik süreleri ve protokollere sahip toplu iş sözleşmelerinin artış sürelerinde yüzde 32,57 oranında ücret artışı öngören düzenlemeyi olumlu buluyoruz. Tüm kamu çalışanlarının yüzünü güldüren ve Ocak ayı itibarıyla geçerli olacak yeni bir ek protokol KÇP ve kamuoyuna yapıldı “Tüm kesimlere yapılan yüzde 49,25’lik artışın tüm kamu çalışanlarına yansıması önem taşıyor. “

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu