Ekonomi

Circle, USDC belirteçlerini blok zincirleri arasında taşımanın yeni yöntemini açıkladı

USDC’nin sahibi Circle Internet Financial, merkezi olmayan finansta yaygın olarak kullanılan köprülerden daha hızlı, daha güvenli ve daha az maliyetli olduğunu söylediği yeni transfer tekniğini tanıttı.

“Chain-to-Chain Transfer Protocol” veya CCTP olarak adlandırılan teknoloji ilk olarak EthereumVe Çığblok zincirlerinin ortasında USDC transferler için kullanılır. 2023’ün ikinci yarısında daha fazla blockchain seçeneği eklenecek.

Protokol, USDC’nin 30 milyar dolarlık piyasa değerinin birçok farklı blok zincirine bölünmesini önlemeyi amaçlıyor. Circle, Ethereum ve Avalanche dahil birçok ağda “yerel” USDC dağıtılsa da, bu varlıklar ne olursa olsun az çok bölünüyordu. Bölünmeyi kapatmak isteyenler, karmaşık ve değerli transferlerle uğraşmak zorunda kaldı.

Circle’ın yeni yöntemi CCTP, USDC’yi kaynak zincirinde yok edip hedef zincirde yeniden oluşturarak bu sorunu çözmeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda, varlık takası söz konusu olduğunda sürecin en büyük temettüleri bile ödeyebileceği konuşuluyor. Yöntem, zincirler arası ve çapraz belirteç transferleri için de kullanılabilir.

Ürün geliştirme departmanı lider yardımcısı Joao Reginatoyaptığı basın açıklamasında diyor ki:

CCTP’nin altyapı sağlayıcıları arasında MetaMask, Wormhole ve LI.FI bulunmaktadır.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

pehlivankoyajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu