Ekonomi

Meteoroloji’den İstanbul ve 26’ya sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 5 günlük hava durumu iddia raporuna göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyrederken, hafta sonunda mevsim normallerine yükselecek.

Bugün hava nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Malatya bölgeleri dışında diğer bölgelerin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öne sürüldü.

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde düşerek mevsim normallerinin altına ineceği, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı varsayılıyor.

27 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Isparta, İstanbul, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Sakarya, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce illeri için sarı kodlu uyarı yayınladı.

İstanbul’da bugün hava nasıl olacak?

Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının 3 ila 5 derece düşeceği iddia ediliyor.

Sarı kodlu uyarı nedir?

Hava potansiyel olarak tehlikelidir. Öngörülen meteorolojik olay olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik koşullardan etkilenebilecek faaliyetlere dikkat edilmelidir.

karakopruhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu