Ekonomi

Diyarbakır’da Deprem Kadayıf Satışlarını Etkiledi

Deprem tescilli kadayıfın tadını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli deprem Diyarbakır kadayıfını salladı

DİYARBAKIR – Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler birçok bölgede olumsuz durumlara yol açarken, geçen yıl ramazan ayında 50 tona yaklaşan tatlı tüketimi, depremden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır’da bu yıl 35 tona geriledi. depreme.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Diyarbakır’da can ve mal kaybının yanı sıra ekonomik çalkantı da yaşandı. Geçen yıl kentte “kayıtlı” kadayıf başta olmak üzere 50 tondan fazla tatlı tüketildi. Diyarbakır Lokantalar Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, deprem nedeniyle bu yıl ramazan ayında bu sayının 35 tona düştüğünü söyledi.

Esnafın ve Diyarbakır halkının geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Elkaan, geçen yıl 50 tona yakın tatlı tüketimi olduğunu hatırlatarak, Diyarbakır’da meydana gelen depremden etkilendiğini ve bunun yıl olduğunu söyledi. etkilenmeden tatlı almak şaka değil.

Elkaan, deprem ve ardından gelen ramazan ayı nedeniyle geçen yıl ile bu yılı karşılaştırdıklarında 50 tondan 30-35 tona kadar düşüş yaşandığını söyledi. “Bu yıl 30-35 ton civarında tüketildi. Bu tüketim derken sadece yerli demeyelim. Otobüslere bakın, uçaklara bakın herkesin elinde 1-2 kilo şeker var.” söz konusu.

haberkeban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu