Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi uygulaması başlatıldı’

Ticaret Bakanı Bolat: “Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi uygulaması başlatıldı”

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: “Hükümetimiz esnaf kredi borçlarının geri ödemelerinin 6 ay daha uzatılmasına karar verdi”

“İskenderun Limanı tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde Hatay, İskenderun ekonomisine önemli katkı sağlayacak”

Hatay’da STK temsilcileriyle bir araya gelen HATAY Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Vatandaşlarımızın TOKİ ile uyum içerisinde yerlerini yapmaları için yeni bir model de geliştirildi. Bu model çerçevesinde vatandaşlara 500 bin TL hibe verilecek. Büyüklüğüne göre 500 ve 800 bin TL ortasında konut ve faizsiz kredi Bir yıl ödemesiz, on yıl vadeli, 250 bin TL hibe ve 250-500 bin TL faizsiz kredi uygulamasına başlandı. işyerlerinde.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hatay’a gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Ardından Afet Koordinasyon Merkezi’nde STK temsilcileriyle görüştü. Burada bir basın açıklaması yapan Bakan Bolat, “Hatay’ı bir an önce yaşanabilir, huzurlu ve keyifli bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Kalıcı konutlar için rezerv alanlar belirlendi ve temel atma çalışmaları yapıldı. Başta hastaneler olmak üzere kesintili ve kalıcı yatırımlar yapılıyor” dedi.

“Faizsiz 2 yıl geri ödemesiz kredi uygulaması başlatıldı”

Bakan Bolat, “Göreve geldikten sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çalışmaları ile yeni bir yöntem olarak yerinde dönüşüm projesine de başlandı. Vatandaşlarımızın yerlerini yapmaları için de yeni bir model geliştirildi. TOKİ ile uyum içinde ve ortasında 500-800 bin TL faizsiz kredi, iki yıl ödemesiz, on yıl vadeli, 250 bin TL hibe ve 250-500 bin TL faizsiz kredi uygulamasına yeniden başlandı. Vatandaşlarımızın da bu modeli benimsediğini gördük.Deprem maliyetlerinin biraz daha düşürülmesi adına değerli bir adım olacaktır.Ticaret Bakanlığı olarak depremin olduğu ilk andan itibaren biz tüm gücümüzle Ekip, gümrüklerde özellikle yurt dışından Türkiye’ye gelen yardımların giriş noktasında her türlü kolaylığı gösterdi.”

“Esnafın kredi borcu 6 ay daha uzatıldı”

Esnafa destek paketi sunduklarını vurgulayan Bakan Bolat, kredi geri ödemelerinin en az 6 ay daha uzatıldığını belirterek, “Şimdi hükümetimiz bu kredi borcunun geri ödemelerini 6 ay daha uzatma kararı aldı. Hatay ilimizde 3836 esnafımızın kullanımına açılan sarsıntı güçlendirme işlemi yaklaşık 1 milyar lira oldu.Bu noktada 5984 esnaf ve sanatkarımıza yüzde 50 ve yüzde yüz hazine faiz destekli yatırım kredisi toplamı 2 milyara ulaştı. 700 milyon lira” dedi.

“İskenderun Limanı’nın bir an önce tam kapasite faaliyete geçeceği haberini aldık”

İskenderun Limanı’nın bir an önce tam kapasite ile hizmete açılması için işletmeci ile görüştüklerini belirten Bolat, “Liman sahibi ile görüştüğümüzde tam kapasite çalışma noktasında söz aldık. İskenderun Limanı tam kapasite ile çalışmaya başlar, Hatay İskenderun ekonomisine değerli katkı sağlayacaktır. Limanın zararı da oldukça yüksek olacaktır. Büyük olduğunu da gözlemledik” dedi.

“OSB, Hatay ekonomisine büyük fayda sağlayacak”

50 bin dönüm arazi üzerine yapılması planlanan Hassa Organize Sanayi Bölgesi ve Amanos Tüneli gibi yatırımların tamamlanarak diğer sektörlerle entegre edilmesi projesi olduğunu belirten Bolat, “Bunun sağlayacağına inanıyoruz. Hatay ekonomisi için büyük kazanç Ana metal sanayi dokuma ve tarım sektörlerinde öne çıkan Hatay ilimiz ihracatta da oldukça başarılı bir performans sergilemektedir.Bu çerçevede 4 milyarlık ihracat gerçekleştiren Hatay ilimiz 2022’de 700 milyon dolar doğal. İnşallah bu dönemi de atlatacağız. Hatay ve diğer deprem bölgelerindeki illerimiz tekrar eski parlak günlerine kavuşacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu