Haber

Jens Stoltenberg: Ukrayna’ya daha fazla silah sevkiyatı bekliyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya silah sevkiyatı yapılmasını istediğini yineledi.

Stoltenberg, İngiltere’nin “Challenger 2” tanklarını taahhüt etmesinden sonra daha fazla silah teslimatı beklediğini söyledi.

Ukrayna için daha fazla silah sevkiyatı talep ediyor

Alman Handelsblatt gazetesine konuşan Stoltenberg, şunları söyledi: “Ağır muharebe teçhizatı için verilen son taahhütler önemlidir. Yakın gelecekte daha fazlasını bekliyorum.”dedim.

Almanya’nın Ukrayna’ya daha fazla ağır silah sağlamak için harekete geçip geçmemesi sorusuna Stoltenberg şu yanıtı verdi: “Savaşın belirleyici bir aşamasındayız. Şiddetli bir çatışma yaşıyoruz.”o cevapladı.

“İhtiyaç duydukları silahları sağlamalıyız”

Stoltenberg, yanıtının devamında, Bu nedenle, Ukrayna’ya kazanması ve bağımsız bir ulus olarak devam etmesi için ihtiyaç duyduğu silahları sağlamamız önemlidir.”ekledi.

Rusya’nın Dnipro saldırısı

NATO Genel Sekreteri’nin bu açıklaması, Rusya’nın Dnipro’daki 9 katlı binaya düzenlediği saldırıda 35 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından geldi.

Zelensky: Daha ağır silahlar istiyoruz

Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Batı’dan daha ağır silah talebini yineleyerek, Rus “terörizminin” ancak savaş alanında durdurulabileceğini söyledi.

Zelenskiy, “Neye mal oluyor? Silahlar ortaklarımızın depolarında.”dedi.

sandikli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu