Haber

Manisa MASKİ’den karşı uyarı!

MANİSA (İGFA) –Manisa Su ve Kanalizasyon İşletmesi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte su sayaçlarının soğuktan korunması konusunda uyarılarda bulundu.

Abonelerin, Su ve Atıksu Sözleşmesi’nin ilgili maddesi gereğince sayaçlarını dış etkenlerden koruyarak zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakla yükümlü olduğunun altını çizen MASKİ, sayacın bulunduğu yerin sıtma ve su kaçmasına karşı korunması gerektiğini bildirdi. soğuk hava akışı. Açıkta kalan su borularının yalıtımlı cam, kumaş ve yün kesme, talaş veya mantolama ile kapatılmasını öneren yetkililer, sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir savunma yapılmasının da sayacın korunması açısından faydalı olacağını söylediler.

DONMUŞ SAYAÇLARI ÇEVİRMEK İÇİN ATEŞ VE SICAK SU KULLANMAYIN

MASKİ Genel Müdürlüğü, alınan tüm önlemlere rağmen sayaçlarda donma olması durumunda yapılacak müdahale hakkında da bilgi verdi.

Donan sayaçların hiçbir şekilde ateş ve sıcak su ile temas etmemesi gerektiği vurgulanırken, vananın kapatılarak su akışının kesilmesi gerektiği belirtildi. Sayaçların ve açıkta kalan su borularının donma riskine karşı cam yünü, kumaş, talaş, boru örtüsü gibi malzemeler kullanılarak sayaç ekranı açıkta kalacak şekilde soğuktan korunması gerektiği vurgulandı. Bu tür sorunlarla karşılaşan abonelerin 185 numaralı Tahlil Merkezi’ni arayarak konu ile ilgili yardım alabilecekleri belirtildi.

karaisalihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu