Haber

Cengizhan Şimşek, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşemeyecek

Görevden uzaklaştırılan Kırkpınar Ağa Seyfettin Selim Cengizhan Şimşek 7-9 Temmuz’da yapılacak 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde güreşemeyeceğini söyledi. Selim” Mustafa Taş Başpehlivan, Cengizhan Şimşek cezalı. Ceza aldığı şu ifadelerden anlaşılmaktadır; bugüne kadar güreşlerde güreşmedi. Güreşler Antalya’da yapılırdı, onlar da güreşemezdi. Kırkpınar’da da güreşemeyecek. Federasyonun bir an önce açıklama yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Cengizhan Şimşek’in kemeri, doping havuzunda olmasına rağmen istenilen saatte doping testi vermediği gerekçesiyle elinden alındı. Güreşçiye bir yıl hak mahrumiyeti verildi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Agresif Seyfettin Selim konuyla ilgili açıklama yaptı. Selim dedi ki:

“MUSTAFA TAŞ BAŞPEHLİVAN, CENGİZHAN ŞİMŞEK PENALTI”

“Mahkemeyi durdurma kararı aldı ama Cengizhan Şimşek bu yıl güreşemeyecek. Mustafa Taş da başpehlivan oldu. Önümüzdeki dönemde Federasyon Başkanı da açıklamalarda bulunacak. Mustafa Taş’ın başpehlivan olmasına engel olacak hiçbir şey yok.” baş pehlivan Cengizhan Şimşek ceza aldı güreşemez bu zamana kadar güreşlerde güreşemez de yarın yine güreş var güreşemeyecek güreşemeyecek Kırkpınar’da da.Bu federasyonun işi, önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacaklar.Keşke bu olay buraya gelmeseydi ama geldi.Cengizhan Şimşek mahkemeden durdurma kararı almış.Dur demek değil. şey.hakim savcı mahkeme dursun savunma yapsın diye karar vermiş.bu bir şeyi değiştirmez karar kesindir.mustafa taş bu sene başpehlivan olarak kırkpınar’a gidecek bugün yarın federasyon onu açıklayacak, açıklaması lazım. Araya oy girildi, başka şeyler girdi, zaman geçti ama bilinen şu ki; Başpehlivan Mustafa Taş, Cengizhan Şimşek cezalı. Ceza aldığı şu ifadelerden anlaşılmaktadır; bugüne kadar güreşlerde güreşmedi. Güreşler Antalya’da yapılırdı, onlar da güreşemezdi. Kırkpınar’da da güreşemeyecek. Bence federasyon bir an önce açıklama yapsın, açıklayacaklar.”

Kaynak: ANKA / Spor

akyazi-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu