Haber

Murat Kurum İstanbul Sanayi Odası’nı ziyaret etti: ‘Murat Kardeşler’in gençlere sözü’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Seçim kampanyası kapsamında bugün iş ve sanayi kuruluşlarını ziyaret etti. Kurumun ilk durağı İstanbul Sanayi Odası olmuş. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Genel Sekreteri Ebru Dicle de katıldı. İstanbul’un Türk ekonomisinin lokomotifi olduğunu belirten Kurum, “Ülkemizin 68 şehrine eşit ekonomik potansiyelimiz var. Bu güçlü şehrin; Üretim odaklı ve istihdamı artıracak girişimlerle ticaret ve sanayinin desteklenmesine yardımcı olacağız.” söz konusu.

“Murat Abi’nin gençlere sözü”

Kadınların ve gençlerin iş hayatına katılımı ve istihdamına ilişkin projelere vurgu yapan Murat Kurum, şöyle konuştu:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak önümüzdeki dönemde; Kamuyu, belediyeyi ve tüm özel sektörü sürece dahil edeceğiz. Gençlere; İş aramak değil, iş bulmak; Kendi işlerini kurmalarına, kendi işlerini kurmalarına yardımcı olacak, onlara her türlü maddi ve manevi destek verecek olan Murat kardeşler olacağıma söz veriyorum. İstanbul’umuzu kelimelerle değil; gerçek belediyecilikle; sosyal adalet belediyesi, insanlar, kadınlar ve gençler BEN“Onu eski konumuna döndüreceğiz.”

“Kadın ve genç istihdamı en üst seviyede”

Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde kadın ve genç istihdamını en üst düzeye çıkaracaklarını belirten Kurum, bu amaçla hazırladıkları projeleri şöyle anlattı:

“Bakanlıkta yaptığımız gibi; Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde de kadın ve genç istihdamı kuralını uygulayacağız. Yaptığımız her yatırımda, her projede; Çalışanların en az yüzde 25’i kadın ve gençlerden oluşacak. Gençlere kendi işini kurmaları için maddi destek sağlayacağız. 39 ilçede yeni ofisler kuracağız. Kadın ve genç girişimcilerin bu ofislerden ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlayacağız. Girişimini evinden yönetmek isteyenler için; Yeni destek paketleri sunacağız. Yani iş yerini gençlerimizin ayağına getireceğiz. “Herkesin kendi kurduğu veya kuracağı iş alanında eğitim alabileceği ‘eğitim atölyeleri’ kuracağız.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum da sektördeki personel ihtiyacına vurgu yaparak, “Mesleki eğitim kurslarımızı mahalle düzeyinde hayata geçireceğiz. Liselerimiz ve üniversitelerimizle yakın işbirliği içinde çalışıyoruz; “Ara personel ve teknik eleman istihdamını güçlendireceğiz.” söz konusu.

Kurum, “İlk yıl; İstanbul’da istihdam için seferber olacağız. İstanbul’un kadını güçlü olacak. “Gençleri özgüvenli ve mutlu olacak.” İfadesini kullandı.

“Başkanla çalışmaktan gurur duyuyorum”

Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, şunları söyledi: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak, Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Cumhurbaşkanımızla konuşuyorum, istişare ediyorum, görüşüyorum, fikir alışverişinde bulunuyorum ve bununla gurur duyuyorum. Bunu bize söyleyenlerin kimlerle konuştuğunu milletimiz çok iyi biliyor. Cumhurbaşkanımızla görüşmeyeceğiz de yabancı büyükelçilerle mi görüşeceğiz? Onlar gibi sufle alan yerlerle mi görüşeceğiz? Milletimizin temsilcisi, Cumhuriyetin temsilcisi ile buluşmaya devam edeceğiz. Yabancı büyükelçilerle görüşmeye devam etsinler. Tavsiye aldıkları yerlerle görüşmeye devam etmeliler. “İstanbul’a odaklanacağız”sözlerini kullandı.

“Bilim adamlarımızla birlikte bir çalışma yürütüyoruz”

Kurum, bilim insanı, mimar ve mühendislerle hazırlanan projelerin lansmanda açıklanacağını belirtti. , “Cumhurbaşkanımızla ve teşkilatımızla istişarelerde bulunduk. Önümüzdeki cumartesi saat 14:00’te İstanbul’umuzun ilçe belediye başkan adaylarını Sayın Cumhurbaşkanımızın onuruyla İstanbul halkına tanıtacağız. Cumartesi günü saat 14:00’da Haliç Kongre Merkezi’nde ilçe belediye başkanlarımızla birlikte inşallah daha önce olduğu gibi milletimize destek olmak için sokaklara çıkıp, milletimizin ihtiyaç ve sorunlarının giderilmesi konusunda güçlü adımlar atacağız. Biz heyecanlıyız, arkadaşlarımız heyecanlı. Bu anlamda inşallah 31 Mart akşamı ilçe belediye başkanlarımızla birlikte güzel bir sonuç alacağız. Buna yürekten inanıyoruz. Daha sonra projeyi hayata geçireceğiz. Bildiri sunumu 30’unda Ankara’da yapılacak. İlçe belediye başkan adaylarımızı açıkladıktan sonra bir projeyi de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Emin olun, arkadaşlarımız aylardır bilim adamlarımızla, mimarlarımızla, mühendislerimizle birlikte çalışıyorlar. Bu çalışma çerçevesinde amacımız en uygun ve keyifli olanı bir arada sunmaktır. Bu yüzden biraz hassas davranıyoruz. İnşallah projelerimizi İstanbul halkına detaylı bir şekilde anlatacağız” dedi.söz konusu.

 

“Depreme karşı sanayimizi güçlendirmek zorundayız”

İstanbul’da deprem riskine dikkat çeken Murat Kurum, “İstanbul ekonominin lokomotifi ve bu sürdürülebilir ekonomi anlayışıyla öncelikle sanayimizi güçlendirip dayanıklı hale getireceğiz. Deprem riskiyle karşı karşıya olan İstanbul’da konutlarımızı, rezidanslarımızı, sanayimizi güçlendirmek zorundayız. Nitelikli üretim yapacağız. Bu nitelikli üretimin merkezi İstanbul olacak. İstanbul, İstanbul’un gençleri ve kadınlarıyla birlikte kaliteli ürünler üreten bir merkez olacak. Sadece Türkiye’nin değil dünyanın üretim merkezi olacağız ve burada güvenli, huzurlu bir çalışma ortamı sağlayacağız. Toplu ulaşımı sanayilerimize kazandıracağız. “Sektörlerimizde çalışan kardeşlerimiz evlerine sağ salim dönecekler.”söz konusu.

Murat Kurum bugün MÜSİAD VE ASKON’u da ziyaret edecek.

KAYNAK: HABER7

nusaybin-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu