Yaşam

8 Mayıs 2023: Yeni kitaplar raflarda

Özel içerik

Mayıs ayının ilk haftasındayız. Biz de sizler için kitap severler için raflarda yerini alan ve okurlarını bekleyen yeni kitaplardan bir okuma listesi hazırladık. Ensonhaber Bookmark sayfası olarak sizleri özenle seçtiğimiz kitap listemizle baş başa bırakıyoruz.

Bol kitaplı nice günler dileriz…

Cumhuriyetin 100 Günü: Devrimin Ayak Sesleri

Açıklanmasından bu yana bir asır geçti. Ancak Cumhuriyetin kuruluş dönemi hala anlaşılmayı ve ezberlenmiş sloganlardan kurtarılmayı beklemektedir. Emrah Safa Gürkan, Cumhuriyet’in dönüm noktası olan 100 günü yazarken alışılmış varsayımların dışına çıkıyor. En yakınları tarafından defalarca yalnız bırakılan Mustafa Kemal’in ince bir stratejiyle 600 yıllık müesses nizamını nasıl tasfiye ettiğini gözler önüne seriyor.

Sayfa: 400

Kayıp

Ezgi Çora geçirdiği trafik kazasının ardından iki aydır komadadır. Uyandığında son üç yılına dair hiçbir şey hatırlamamaktadır ve zihninde kendisininkinden başka sesler de vardır.

Sayfa: 400

Sana bir hikaye anlatayım

Günlük hayatın sıkıntıları, iş, aşk, arkadaşlar ve aile bağlarında patlak veren çatışmalar ve kırgınlıklar ile baş etmeye çalışırken kendini Jorge Bucay’ın terapi koltuğunda bulan Demián’ın sonunda bir kendini keşfetme yolculuğuna dönüşen hikayesi… ve kendini bilmek…

Sayfa: 272

Maça Kızı 8

Maça Kızı sadece Anıl’ın hayatını mahvetmedi; O parayı toplamaya çalışırken, hastane odası önünde dua edip ağlayan herkesi fiilen öldürdü.

Sayfa: 664

Atatürk

Maça Kızı sadece Anıl’ın hayatını mahvetmedi; O parayı toplamaya çalışırken, hastane odası önünde dua edip ağlayan herkesi fiilen öldürdü.

Sayfa: 564

Mitoloji Rehberi

Mitoloji Rehberi, mit kavramının temellerine inerken temel mit türlerini ve en eski öyküleri en basit haliyle sunuyor. Hayvan mitleri, doğa mitleri, güneş, ay ve yıldız mitleri gibi çeşitli mitlerin anlatıldığı bu kitap mitolojiye ilgi duyan okuyucular için kaliteli bir kaynak.

Sayfa: 288

Marco Polo: Dünyanın Tablosu

Genel olarak İngiliz halkının okuyabileceği baskıların olmaması şaşırtıcı gelebilir. Sadece derlemelerde ve Bay Marsden’in sıkıcı ama farklı işlerinde karşımıza çıkıyor. Elinizdeki kitap bu eksikliği gidermek amacı ile hazırlanmıştır.

Sayfa: 320

Onun Adı Hayat

Hayat romanı, doğum ve ölüm kapıları arasında kalan hayatımızda karşılaşabileceğimiz her türlü sıkıntıya karşı dimdik durarak ve kendimizi yaşamaya adayarak ilerlememize yol gösterecek öğretiler içeren güçlü bir hikâyedir.

Sayfa: 392

Ferah

Davetkâr ve kendine özgü üslubuyla Ferah, yer yer kendi seçimlerinizi, inançlarınızı ve şansın gücünü sorgulatacak, yer yer gülümsetecek, yer yer hüzünlendirecek derin ve tutkulu bir roman.

Sayfa: 206

Ebeveyn Cumhuriyeti

Zorlayıcı hikayeler, açıklayıcı veriler ve pratik önerilerle dolu olan Republic of Parents, hareket eden heyecan verici bir mesaj veriyor.

Sayfa: 368

Kitap sayfası için iletişim:

[email protected]

cayirlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
-
Başa dön tuşu